Dzisiaj jest: Piątek, 22.11.2019 Imieniny: Marka i Cecylii



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5850

Twarogowa pasta chrzanowa


03.03.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 400 g  sera twarogowego trzykrotnie mielonego
  • 2 łyżeczki  startego chrzanu
  • 1/3 łyżeczki  startego imbiru
  • 1/2 sztuki czerwonej papryki
  • 1 pęczek  szczypiorku
  • 1 pęczek  rzodkiewek
  • 3 sztuki plasterki szynki
  • sól
  • pieprz
  • 8 sztuk kromek chleba lub bułki

Sposób przyrządzania:

  1. Paprykę, rzodkiewki i szynkę pokrój w drobną kostkę. Szczypiorek posiekaj.
  2. Ser wymieszaj z tartym chrzanem i imbirem. Dodaj paprykę, rzodkiewki, szynkę oraz szczypiorek.
  3. Dopraw pastę twarogową solą i pieprzem. Podawaj z pieczywem.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE