Dzisiaj jest: Wtorek, 19.09.2017 Imieniny: Januarego i Konstancji



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5776

Twarogowa pasta chrzanowa


03.03.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 400 g  sera twarogowego trzykrotnie mielonego
  • 2 łyżeczki  startego chrzanu
  • 1/3 łyżeczki  startego imbiru
  • 1/2 sztuki czerwonej papryki
  • 1 pęczek  szczypiorku
  • 1 pęczek  rzodkiewek
  • 3 sztuki plasterki szynki
  • sól
  • pieprz
  • 8 sztuk kromek chleba lub bułki

Sposób przyrządzania:

  1. Paprykę, rzodkiewki i szynkę pokrój w drobną kostkę. Szczypiorek posiekaj.
  2. Ser wymieszaj z tartym chrzanem i imbirem. Dodaj paprykę, rzodkiewki, szynkę oraz szczypiorek.
  3. Dopraw pastę twarogową solą i pieprzem. Podawaj z pieczywem.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione grzyby?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Morwa biała - herbatka ziołowa Morwa biała - herbatka ziołowa

Producent: Herbapol


Liść morwy białej wpływa na utrzymanie prawidłowej gospodarki węglowodanowej organizmu. Poprzez spowolnienie działania enzymów biorących udział w trawieniu węglowodanów przyczynia się do utrzymania prawidło

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Leczenie odżywianiem. Refluks Leczenie odżywianiem. Refluks

Kimberly A. Tessmer

Wydawnictwo: Illuminatio


Choroba refluksowa przełyku jest jedną z najczęściej występujących chorób przewodu pokarmowego. Każdego dnia około 10% populacji krajów rozwiniętych doświadcza objawów refluksu, który powo

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE