Dzisiaj jest: Czwartek, 18.04.2024 Imieniny: Bogusławy i Bogumiły



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Tymbaliki z jajkiem


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 1 sztuka marchewka
  • 3 szklanki  bulionu drobiowego
  • 6 łyżeczek  żelatyny
  • 1 sztuka cebula
  • 2 sztuki ziarenka pieprzu
  • 2 sztuki ziarenka ziela angielskiego
  • 1 sztuka listek laurowy
  • 3 sztuki jajka ugotowane na twardo
  • 4 plastry  szynki wieprzowej
  • 1 sztuka czerwona papryka marynowana
  • kilka gałązek natki pietruszki

Sposób przyrządzania:

  1. Marchewkę ugotuj. W szklance chłodnego bulionu namocz żelatynę, by napęczniała.
  2. Do pozostałego bulionu włóż obraną i pokrojoną w ćwiartki cebulę, pieprz, ziele angielskie oraz listek laurowy, gotuj przez 5 minut. Odcedź, wywar połącz z żelatyną. Odstaw do wystudzenia.
  3. W kokilkach rozłóż po połówce jajka i szynkę pokrojoną w paski, zalej niewielką ilością wywaru i wstaw do lodówki, by trochę stężał.
  4. Następnie na pierwszej warstwie ułóż kawałki papryki i po kilka listków natki, zalej resztą wywaru. Wstaw do lodówki do stężenia na 3-4 godziny.
Smacznego!


Źródło przepisu: moje smaki życia


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE