Dzisiaj jest: Piątek, 29.03.2024 Imieniny: Wiktora i Eustachego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Winna galareta z kurczakiem


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 2 sztuki podwójne piersi z kurczaka
  • 25 dag  szpinaku w dużych liściach
  • 1 sztuka słoiczek żurawiny
  • 1/2 l  czerwonego wina wytrawnego
  • 2 szklanki  bulionu z kurczaka
  • 2 łyżki  żelatyny
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Piersi kurczaka przekrój wzdłuż tak, aby otrzymać 8 pasków. Włóż do garnka, zalej gorącym bulionem i ugotuj. Ostudź.
  2. Listki szpinaku opłucz i lekko obgotuj. Przelej na sicie zimną wodą, dobrze odsącz.
  3. Paski mięsa owiń w liście szpinaku. Żelatynę namocz w 1/2 szklanki wina. Rozpuść na parze.
  4. Żurawinę zmiksuj, przetrzyj przez sitko, wymieszaj z winem. Dodaj chłodną żelatynę. Dopraw solą i pieprzem.
  5. Połowę tężejącej galaretki wylej do foremki, ułóż mięso i zalej resztą galaretki. Odstaw do lodówki na 5 godzin.
Smacznego!


Źródło przepisu: Poradnik Domowy


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE