Dzisiaj jest: Niedziela, 24.09.2017 Imieniny: Gerarda i Teodora



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5777

Wykwintne tartinki


13.01.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 8 - 10 osób


Składniki

  • 1/2 sztuki bochenka chleba białego
  • 1/2 sztuki bochenka chleba razowego
  • 20 dag  mielonego twarogu
  • 20 dag  miękkiej fety
  • 20 dag  mielonej szynki konserwowej
  • 10 dag  kremowego serka topionego
  • 20 dag  żółtego sera w plastrach
  • 5 dag  miękkiego masła
  • 1 sztuka cebula
  • 1 sztuka kiszony ogórek
  • 2 sztuki pomidory
  • 1 sztuka cytryna
  • 1 pęczek  szczypiorku
  • 5-6 łyżek  kremówki
  • 1 łyżka  koncentratu pomidorowego
  • 2 ząbki  czosnku
  • 3 łyżki  wódki
  • słodka i ostra mielona papryka
  • tymianek
  • marynowany zielony pieprz
  • papryka konserwowa
  • kapary
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Twaróg utrzyj na gładką pastę z fetą, topionym serkiem i kremówką. Połowę pasty zmiksuj z mieloną szynką, sparzonym i obranym pomidorem, koncentratem pomidorowym oraz wódką. Dopraw mieloną papryką, solą i pieprzem.
  2. Drugą połowę pasty wymieszaj z posiekanym szczypiorkiem, startymi na tarce obranym kiszonym ogórkiem i cebulą. Dopraw sokiem z cytryny, roztartym czosnkiem, tymiankiem, solą i pieprzem.
  3. Chleb pokrój na cienkie kromki, wykrój foremkami tartinki. Posmaruj je cienko masłem, przykryj tak samo wyciętymi foremkami plasterkami żółtego sera oraz pomidora. Na wierzch wyciśnij kolorowe pasty. Udekoruj paskami papryki, kaparami, marynowanym zielonym pieprzem i ziołami.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Cookie

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione grzyby?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Morwa biała - herbatka ziołowa Morwa biała - herbatka ziołowa

Producent: Herbapol


Liść morwy białej wpływa na utrzymanie prawidłowej gospodarki węglowodanowej organizmu. Poprzez spowolnienie działania enzymów biorących udział w trawieniu węglowodanów przyczynia się do utrzymania prawidło

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Leczenie odżywianiem. Refluks Leczenie odżywianiem. Refluks

Kimberly A. Tessmer

Wydawnictwo: Illuminatio


Choroba refluksowa przełyku jest jedną z najczęściej występujących chorób przewodu pokarmowego. Każdego dnia około 10% populacji krajów rozwiniętych doświadcza objawów refluksu, który powo

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE