Dzisiaj jest: Sobota, 21.07.2018 Imieniny: Daniela i Andrzeja



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5804

Wytrawne przekąski


12.03.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

francuska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 8 osób


Składniki

  • 250 g  ciasta francuskiego
  • sól
  • kilka listków natki pietruszki + do dekoracji
  • 30 g  startego parmezanu
  • 2 łyżki  migdałów
  • 1 ząbek  czosnku
  • 100 g  fety
  • 4 łyżki  oliwy
  • 8 sztuk czarnych oliwek
  • 8 sztuk pomidorków cherry

Sposób przyrządzania:

  1. Z ciasta wytnij kółka, posyp parmezanem i piecz na złoto w temperaturze 200 st. C.
  2. Liście pietruszki zmiksuj z czosnkiem, migdałami, fetą i oliwą. Posól. Pastę wyciśnij na krążki.
  3. Na ciastkach ułóż połówki pomidorków oraz oliwek. Udekoruj natką pietruszki.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony smak lodów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE