Dzisiaj jest: Niedziela, 22.10.2017 Imieniny: Filipa i Kordulii



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5780

Wytrawne przekąski


12.03.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

francuska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 8 osób


Składniki

  • 250 g  ciasta francuskiego
  • sól
  • kilka listków natki pietruszki + do dekoracji
  • 30 g  startego parmezanu
  • 2 łyżki  migdałów
  • 1 ząbek  czosnku
  • 100 g  fety
  • 4 łyżki  oliwy
  • 8 sztuk czarnych oliwek
  • 8 sztuk pomidorków cherry

Sposób przyrządzania:

  1. Z ciasta wytnij kółka, posyp parmezanem i piecz na złoto w temperaturze 200 st. C.
  2. Liście pietruszki zmiksuj z czosnkiem, migdałami, fetą i oliwą. Posól. Pastę wyciśnij na krążki.
  3. Na ciastkach ułóż połówki pomidorków oraz oliwek. Udekoruj natką pietruszki.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione grzyby?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Morwa biała - herbatka ziołowa Morwa biała - herbatka ziołowa

Producent: Herbapol


Liść morwy białej wpływa na utrzymanie prawidłowej gospodarki węglowodanowej organizmu. Poprzez spowolnienie działania enzymów biorących udział w trawieniu węglowodanów przyczynia się do utrzymania prawidło

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Leczenie odżywianiem. Refluks Leczenie odżywianiem. Refluks

Kimberly A. Tessmer

Wydawnictwo: Illuminatio


Choroba refluksowa przełyku jest jedną z najczęściej występujących chorób przewodu pokarmowego. Każdego dnia około 10% populacji krajów rozwiniętych doświadcza objawów refluksu, który powo

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE