Dzisiaj jest: Niedziela, 19.11.2017 Imieniny: Elżbiety i Seweryna



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5782

Ziołowy twarożek


12.02.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 1 - 2 osób


Składniki

  • 300 g  sera białego tłustego
  • 6 łyżek  śmietany 12%
  • 1 ząbek  czosnku
  • 1 szczypta  suszonego tymianku
  • kilka ziarenek kminku
  • 2 sztuki gałązki natki pietruszki
  • 3 łyżki  posiekanego szczypiorku
  • 3-4 sztuki listki bazylii
  • 1 łyżka  oliwy
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Twaróg z dodatkiem tymianku rozgnieć widelcem. Następnie dodaj śmietanę, kminek i mieszaj do powstania jednolitej masy.
  2. Czosnek obierz, przeciśnij przez praskę, dodaj do sera. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Natkę pietruszki, bazylię i szczypiorek umyj, osusz, posiekaj i dodaj do twarogu. Całość wymieszaj.
  3. Przed podaniem do pasty wmieszaj łyżkę oliwy, będzie bardziej kremowa. Gotowe danie można przechowywać w lodówce 2 dni.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój rozgrzewający?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Pasta z pestkami dyni z brokułami Pasta z pestkami dyni z brokułami

Producent: Well Well Foods


Pasta z pestkami dyni z brokułami Well Well to delikatna w smaku pasta o aksamitnej konsystencji i kuszącym aromacie. Pestki dyni, które są jednym z głównych składników pasty to wspaniałe źródło wartości od

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Olejki aromatyczne w domowej apteczce Olejki aromatyczne w domowej apteczce

Susanna Farber, Axel Meyer

Wydawnictwo: Purana


Naturalne, czyste zapachy dla zdrowia i dobrego samopoczucia. Olejki eteryczne wyrażają ducha rośliny w postaci jej charakterystycznego zapachu. Mogą nas orzeźwiać, jak cytrusy, upajać, jak

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE