Dzisiaj jest: Czwartek, 14.11.2019 Imieniny: Serafina i Rogera



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5849

Ziołowy twarożek


12.02.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 1 - 2 osób


Składniki

  • 300 g  sera białego tłustego
  • 6 łyżek  śmietany 12%
  • 1 ząbek  czosnku
  • 1 szczypta  suszonego tymianku
  • kilka ziarenek kminku
  • 2 sztuki gałązki natki pietruszki
  • 3 łyżki  posiekanego szczypiorku
  • 3-4 sztuki listki bazylii
  • 1 łyżka  oliwy
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Twaróg z dodatkiem tymianku rozgnieć widelcem. Następnie dodaj śmietanę, kminek i mieszaj do powstania jednolitej masy.
  2. Czosnek obierz, przeciśnij przez praskę, dodaj do sera. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Natkę pietruszki, bazylię i szczypiorek umyj, osusz, posiekaj i dodaj do twarogu. Całość wymieszaj.
  3. Przed podaniem do pasty wmieszaj łyżkę oliwy, będzie bardziej kremowa. Gotowe danie można przechowywać w lodówce 2 dni.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE