Dzisiaj jest: Poniedziałek, 21.05.2018 Imieniny: Wiktora i Tymoteusza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5797

Ziołowy twarożek


12.02.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 1 - 2 osób


Składniki

  • 300 g  sera białego tłustego
  • 6 łyżek  śmietany 12%
  • 1 ząbek  czosnku
  • 1 szczypta  suszonego tymianku
  • kilka ziarenek kminku
  • 2 sztuki gałązki natki pietruszki
  • 3 łyżki  posiekanego szczypiorku
  • 3-4 sztuki listki bazylii
  • 1 łyżka  oliwy
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Twaróg z dodatkiem tymianku rozgnieć widelcem. Następnie dodaj śmietanę, kminek i mieszaj do powstania jednolitej masy.
  2. Czosnek obierz, przeciśnij przez praskę, dodaj do sera. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Natkę pietruszki, bazylię i szczypiorek umyj, osusz, posiekaj i dodaj do twarogu. Całość wymieszaj.
  3. Przed podaniem do pasty wmieszaj łyżkę oliwy, będzie bardziej kremowa. Gotowe danie można przechowywać w lodówce 2 dni.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony mleczny napój fermentowany?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE