Dzisiaj jest: Poniedziałek, 18.06.2018 Imieniny: Marka i Elżbiety



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5800

Brokuły z pieczarkami


18.09.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • duża róża brokułów (ok. 50 dag)
  • 15 dag  pieczarek
  • sok z cytryny
  • świeżo zmielony pieprz
  • zioła
  • sól
  • cukier
  • 1 sztuka kubek jogurtu naturalnego

Sposób przyrządzania:

  1. Brokuły dokładnie umyć, wrzucić na 15 minut na wrzątek, osączyć, ostudzić.
  2. Świeże, młode pieczarki starannie oczyścić, obrać, umyć, osączyć, pokroić w plasterki, skropić sokiem z cytryny, żeby nie ściemniały.
  3. Połączyć brokuły z plasterkami pieczarek.
  4. Jogurt wymieszać z solą, cukrem, pieprzem i sokiem z cytryny.
  5. Polać sałatkę przygotowanym sosem, posypać ziołami lub zieleniną.
  6. Podawać z białym pieczywem z masłem.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

Nina

Posty : 23

Przepisy: 52


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony mleczny napój fermentowany?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE