Dzisiaj jest: Piątek, 19.04.2019 Imieniny: Adolfa i Tymona



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5842

Brokuły z pieczarkami


18.09.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • duża róża brokułów (ok. 50 dag)
  • 15 dag  pieczarek
  • sok z cytryny
  • świeżo zmielony pieprz
  • zioła
  • sól
  • cukier
  • 1 sztuka kubek jogurtu naturalnego

Sposób przyrządzania:

  1. Brokuły dokładnie umyć, wrzucić na 15 minut na wrzątek, osączyć, ostudzić.
  2. Świeże, młode pieczarki starannie oczyścić, obrać, umyć, osączyć, pokroić w plasterki, skropić sokiem z cytryny, żeby nie ściemniały.
  3. Połączyć brokuły z plasterkami pieczarek.
  4. Jogurt wymieszać z solą, cukrem, pieprzem i sokiem z cytryny.
  5. Polać sałatkę przygotowanym sosem, posypać ziołami lub zieleniną.
  6. Podawać z białym pieczywem z masłem.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

Nina

Posty : 23

Przepisy: 52


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaka jest Twoja ulubiona sałatka?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nie daj się alergii Nie daj się alergii

Katarzyna Turek

Wydawnictwo: M


Czym, tak naprawdę różni się alergia od nietolerancji pokarmowej? Co to jest dieta eliminacyjna? Co robić, aby zmniejszyć ryzyko wystąpienia alergii u dziecka? Dlaczego gluten, laktoza i ml

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE