Dzisiaj jest: Wtorek, 13.11.2018 Imieniny: Stanisława i Mikołaja



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5822

Brokuły z pieczarkami


18.09.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • duża róża brokułów (ok. 50 dag)
  • 15 dag  pieczarek
  • sok z cytryny
  • świeżo zmielony pieprz
  • zioła
  • sól
  • cukier
  • 1 sztuka kubek jogurtu naturalnego

Sposób przyrządzania:

  1. Brokuły dokładnie umyć, wrzucić na 15 minut na wrzątek, osączyć, ostudzić.
  2. Świeże, młode pieczarki starannie oczyścić, obrać, umyć, osączyć, pokroić w plasterki, skropić sokiem z cytryny, żeby nie ściemniały.
  3. Połączyć brokuły z plasterkami pieczarek.
  4. Jogurt wymieszać z solą, cukrem, pieprzem i sokiem z cytryny.
  5. Polać sałatkę przygotowanym sosem, posypać ziołami lub zieleniną.
  6. Podawać z białym pieczywem z masłem.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

Nina

Posty : 23

Przepisy: 52


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki tłuszcz używasz do smażenia?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Risotto z suszonymi grzybami Shiitake Risotto z suszonymi grzybami Shiitake

Producent: Jantex


Grzyby Shiitake znane są ze swoich niezwykłych właściwości leczniczych. Co ważne, nie tracą na swojej wartości kulinarnej również w formie suszonej. Po namoczeniu w ciepłej wodzie odzyskują swój kształt i k

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dobry tłuszcz Dobry tłuszcz

Joseph Mercola

Wydawnictwo: Vivante


W swojej rewolucyjnej książce dr Joseph Mercola przedstawia skuteczną terapię opartą na diecie, która poprawia sprawność mózgu, podnosi odporność, zwiększa poziom energii, a nawet leczy rak

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE