Dzisiaj jest: Sobota, 07.12.2019 Imieniny: Marcina i Ambrożego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5850

Czerwona sałatka


15.10.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 5 - 6 osób


Składniki

  • 1/2 kg  marchwi
  • 2 sztuki pomarańcze
  • 1 sztuka pomarańczowa papryka
  • 1 pęczek  koperku
    Sos
  • 5 łyżek  oliwy
  • 3 łyżki  soku z cytryny
  • 1 łyżeczka  musztardy
  • 5 łyżek  soku z pomarańczy
  • 2 ząbki  czosnku
  • sól
  • ostra mielona papryka

Sposób przyrządzania:

  1. Marchew umyj, obierz i zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Pomarańcze obierz i pokrój w ćwiartki, a następnie w plasterki. Paprykę umyj, oczyść i pokrój w cienkie paseczki. Koperek umyj, osusz i posiekaj.
  2. Do miseczki wlej oliwę, soki z cytryny i pomarańczy. Czosnek przeciśnij przez praskę i dodaj do oliwy razem z musztardą, solą oraz mieloną papryką. Wymieszaj.
  3. Marchew, paprykę oraz plasterki pomarańczy przełóż do salaterki i zalej sosem. Posyp posiekanym koperkiem. Wymieszaj.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE