Dzisiaj jest: Sobota, 23.06.2018 Imieniny: Wandy i Zenona



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5801

Kapusta z jabłkami


18.09.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 6 osób


Składniki

  • 1/2 sztuki niedużej główki czerwonej kapusty
  • 2 sztuki cebule
  • 1 sztuka jabłko
  • sok z 1 cytryny
  • oliwa z oliwek
  • sól
  • cukier do smaku
  • drobno zmielony czarny pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Kapustę oczyścić, zdjąć wierzchnie liście, umyć, osączyć, poszatkować, lekko obgotować w osolonym wrzątku, osączyć, ostudzić.
  2. Zakwasić kapustę sokiem wyciśniętym z 1 cytryny.
  3. Cebulę obrać, pokroić w kostkę, sparzyć wrzątkiem, dokładnie osączyć.
  4. Jabłko obrać, wyjąć gniazdo nasienne, pokroić, skropić sokiem z cytryny, aby nie ściemniało.
  5. Wymieszać szybko wszystkie składniki sałatki.
  6. Przyprawić do smaku solą, cukrem, sokiem z cytryny, lekko skropić oliwą, wymieszać, schłodzić.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

Nina

Posty : 23

Przepisy: 52


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony mleczny napój fermentowany?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE