Dzisiaj jest: Niedziela, 24.09.2017 Imieniny: Gerarda i Teodora



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5777

Kapusta z jabłkami


18.09.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 6 osób


Składniki

  • 1/2 sztuki niedużej główki czerwonej kapusty
  • 2 sztuki cebule
  • 1 sztuka jabłko
  • sok z 1 cytryny
  • oliwa z oliwek
  • sól
  • cukier do smaku
  • drobno zmielony czarny pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Kapustę oczyścić, zdjąć wierzchnie liście, umyć, osączyć, poszatkować, lekko obgotować w osolonym wrzątku, osączyć, ostudzić.
  2. Zakwasić kapustę sokiem wyciśniętym z 1 cytryny.
  3. Cebulę obrać, pokroić w kostkę, sparzyć wrzątkiem, dokładnie osączyć.
  4. Jabłko obrać, wyjąć gniazdo nasienne, pokroić, skropić sokiem z cytryny, aby nie ściemniało.
  5. Wymieszać szybko wszystkie składniki sałatki.
  6. Przyprawić do smaku solą, cukrem, sokiem z cytryny, lekko skropić oliwą, wymieszać, schłodzić.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

Nina

Posty : 23

Przepisy: 52


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione grzyby?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Morwa biała - herbatka ziołowa Morwa biała - herbatka ziołowa

Producent: Herbapol


Liść morwy białej wpływa na utrzymanie prawidłowej gospodarki węglowodanowej organizmu. Poprzez spowolnienie działania enzymów biorących udział w trawieniu węglowodanów przyczynia się do utrzymania prawidło

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Leczenie odżywianiem. Refluks Leczenie odżywianiem. Refluks

Kimberly A. Tessmer

Wydawnictwo: Illuminatio


Choroba refluksowa przełyku jest jedną z najczęściej występujących chorób przewodu pokarmowego. Każdego dnia około 10% populacji krajów rozwiniętych doświadcza objawów refluksu, który powo

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE