Dzisiaj jest: Środa, 13.11.2019 Imieniny: Stanisława i Mikołaja



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5849

Kapusta z jabłkami


18.09.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 6 osób


Składniki

  • 1/2 sztuki niedużej główki czerwonej kapusty
  • 2 sztuki cebule
  • 1 sztuka jabłko
  • sok z 1 cytryny
  • oliwa z oliwek
  • sól
  • cukier do smaku
  • drobno zmielony czarny pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Kapustę oczyścić, zdjąć wierzchnie liście, umyć, osączyć, poszatkować, lekko obgotować w osolonym wrzątku, osączyć, ostudzić.
  2. Zakwasić kapustę sokiem wyciśniętym z 1 cytryny.
  3. Cebulę obrać, pokroić w kostkę, sparzyć wrzątkiem, dokładnie osączyć.
  4. Jabłko obrać, wyjąć gniazdo nasienne, pokroić, skropić sokiem z cytryny, aby nie ściemniało.
  5. Wymieszać szybko wszystkie składniki sałatki.
  6. Przyprawić do smaku solą, cukrem, sokiem z cytryny, lekko skropić oliwą, wymieszać, schłodzić.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

Nina

Posty : 23

Przepisy: 52


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE