Dzisiaj jest: Niedziela, 24.09.2017 Imieniny: Gerarda i Teodora



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5777

Manhattan


04.10.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

inna

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 3 sztuki banany
  • 2 sztuki pomarańcze
  • 4 sztuki krążki ananasa z puszki
  • winne jabłko
  • mały melon
  • 4 sztuki małe pomidory
  • cytryna
  • sok z 2 cytryn
    Sos
  • 1 szklanka  śmietany
  • po łyżce koniaku i soku pomarańczowego
  • 1 szczypta  mielonej ostrej papryki chilli
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Banany obrać, pokroić w grube plasterki. Pomarańcze umyć, obrać, pokroić w cząstki, sok zachować do sosu. Ananas osączyć z syropu, każdy krążek podzielić na 4 części. Jabłko i melon obrać, usunąć gniazda nasienne, pokroić w plastry.
  2. Każdy rodzaj owoców oddzielnie skropić sokiem z cytryny. Pomidory umyć, podzielić na ósemki. Owoce i pomidory ułożyć w małych salaterkach, przybrać ćwiartkami cytryny. Sos podać oddzielnie.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

gosiex88

Posty : 0

Przepisy: 131


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione grzyby?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Morwa biała - herbatka ziołowa Morwa biała - herbatka ziołowa

Producent: Herbapol


Liść morwy białej wpływa na utrzymanie prawidłowej gospodarki węglowodanowej organizmu. Poprzez spowolnienie działania enzymów biorących udział w trawieniu węglowodanów przyczynia się do utrzymania prawidło

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Leczenie odżywianiem. Refluks Leczenie odżywianiem. Refluks

Kimberly A. Tessmer

Wydawnictwo: Illuminatio


Choroba refluksowa przełyku jest jedną z najczęściej występujących chorób przewodu pokarmowego. Każdego dnia około 10% populacji krajów rozwiniętych doświadcza objawów refluksu, który powo

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE