Dzisiaj jest: Piątek, 16.11.2018 Imieniny: Gertrudy i Edmunda



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5822

Manhattan


04.10.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

inna

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 3 sztuki banany
  • 2 sztuki pomarańcze
  • 4 sztuki krążki ananasa z puszki
  • winne jabłko
  • mały melon
  • 4 sztuki małe pomidory
  • cytryna
  • sok z 2 cytryn
    Sos
  • 1 szklanka  śmietany
  • po łyżce koniaku i soku pomarańczowego
  • 1 szczypta  mielonej ostrej papryki chilli
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Banany obrać, pokroić w grube plasterki. Pomarańcze umyć, obrać, pokroić w cząstki, sok zachować do sosu. Ananas osączyć z syropu, każdy krążek podzielić na 4 części. Jabłko i melon obrać, usunąć gniazda nasienne, pokroić w plastry.
  2. Każdy rodzaj owoców oddzielnie skropić sokiem z cytryny. Pomidory umyć, podzielić na ósemki. Owoce i pomidory ułożyć w małych salaterkach, przybrać ćwiartkami cytryny. Sos podać oddzielnie.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

gosiex88

Posty : 0

Przepisy: 131


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki tłuszcz używasz do smażenia?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Risotto z suszonymi grzybami Shiitake Risotto z suszonymi grzybami Shiitake

Producent: Jantex


Grzyby Shiitake znane są ze swoich niezwykłych właściwości leczniczych. Co ważne, nie tracą na swojej wartości kulinarnej również w formie suszonej. Po namoczeniu w ciepłej wodzie odzyskują swój kształt i k

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dobry tłuszcz Dobry tłuszcz

Joseph Mercola

Wydawnictwo: Vivante


W swojej rewolucyjnej książce dr Joseph Mercola przedstawia skuteczną terapię opartą na diecie, która poprawia sprawność mózgu, podnosi odporność, zwiększa poziom energii, a nawet leczy rak

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE