Dzisiaj jest: Wtorek, 19.06.2018 Imieniny: Gerwazego i Protazego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5800

Ostra sałatka z papryczką


07.12.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 1 sztuka pierś z indyka
  • 3 sztuki czerwone cebule
  • 1 sztuka mała główka kapusty pekińskiej
  • 2 sztuki papryczki jalapeno
  • 1 sztuka papryczka chili
  • 1 sztuka żółtka papryka
  • sól
  • 1 sztuka puszka czerwonej fasoli
  • kilka łyżek majonezu
  • zioła do dekoracji

Sposób przyrządzania:

  1. Indyka umyj, osusz i podsmaż na rozgrzanym oleju. Następnie pokrój mięso w kostkę.
  2. Cebule obierz, posiekaj w drobną kostkę, zalej wrzątkiem i odstaw na 10 minut. Następnie dobrze odciśnij.
  3. Kapustę poszatkuj. Papryki umyj, oczyść z nasion i pokrój w niedużą kostkę.
  4. Indyka, warzywa i odsączoną fasolę wrzuć do miski. Dodaj kilka łyżek majonezu i dopraw do smaku solą i pieprzem. Wymieszaj.
  5. Przed podaniem udekoruj ziołami.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony mleczny napój fermentowany?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE