Dzisiaj jest: Sobota, 23.09.2017 Imieniny: Tekli i Bogusława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5776

Ostra sałatka z papryczką


07.12.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 1 sztuka pierś z indyka
  • 3 sztuki czerwone cebule
  • 1 sztuka mała główka kapusty pekińskiej
  • 2 sztuki papryczki jalapeno
  • 1 sztuka papryczka chili
  • 1 sztuka żółtka papryka
  • sól
  • 1 sztuka puszka czerwonej fasoli
  • kilka łyżek majonezu
  • zioła do dekoracji

Sposób przyrządzania:

  1. Indyka umyj, osusz i podsmaż na rozgrzanym oleju. Następnie pokrój mięso w kostkę.
  2. Cebule obierz, posiekaj w drobną kostkę, zalej wrzątkiem i odstaw na 10 minut. Następnie dobrze odciśnij.
  3. Kapustę poszatkuj. Papryki umyj, oczyść z nasion i pokrój w niedużą kostkę.
  4. Indyka, warzywa i odsączoną fasolę wrzuć do miski. Dodaj kilka łyżek majonezu i dopraw do smaku solą i pieprzem. Wymieszaj.
  5. Przed podaniem udekoruj ziołami.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione grzyby?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Morwa biała - herbatka ziołowa Morwa biała - herbatka ziołowa

Producent: Herbapol


Liść morwy białej wpływa na utrzymanie prawidłowej gospodarki węglowodanowej organizmu. Poprzez spowolnienie działania enzymów biorących udział w trawieniu węglowodanów przyczynia się do utrzymania prawidło

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Leczenie odżywianiem. Refluks Leczenie odżywianiem. Refluks

Kimberly A. Tessmer

Wydawnictwo: Illuminatio


Choroba refluksowa przełyku jest jedną z najczęściej występujących chorób przewodu pokarmowego. Każdego dnia około 10% populacji krajów rozwiniętych doświadcza objawów refluksu, który powo

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE