Dzisiaj jest: Niedziela, 18.11.2018 Imieniny: Anieli i Romana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5822

Pierś kurczaka na sałatce


13.07.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

francuska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 4 sztuki piersi z kurczaka
  • sól
  • pieprz
  • 100 g  pomidorków koktajlowych
  • 1 opakowanie  mieszanki sałat
  • 1 sztuka awokado
  • oliwa z oliwek
    Marynata
  • 1 łyżka  octu balsamicznego
  • 4 łyżki  oliwy z oliwek
  • 1/2 łyżeczki  tabasco
  • 2 łyżki  słodkiej papryki w proszku

Sposób przyrządzania:

  1. Składniki na marynatę połączyć ze sobą, dobrze wymieszać i umieścić w głębokiej miseczce.
  2. Piersi kurczaka oczyścić i lekko rozbić tłuczkiem. Następnie włożyć je do marynaty na ok. 30 minut do lodówki.
  3. Awokado obrać, usunąć pestkę i pokroić w paski. Mieszankę sałat umyć, umieścić w misce. Dodać paski awokado, przecięte na pół pomidorki. Polac kilkoma łyżkami oliwy i doprawić.
  4. Mięso smażyć na grillu z obu stron przez 15-20 minut. Następnie pociąć je na mniejsze części i podawać na sałacie.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

Rusłana

Posty : 40

Przepisy: 58


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki tłuszcz używasz do smażenia?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Risotto z suszonymi grzybami Shiitake Risotto z suszonymi grzybami Shiitake

Producent: Jantex


Grzyby Shiitake znane są ze swoich niezwykłych właściwości leczniczych. Co ważne, nie tracą na swojej wartości kulinarnej również w formie suszonej. Po namoczeniu w ciepłej wodzie odzyskują swój kształt i k

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dobry tłuszcz Dobry tłuszcz

Joseph Mercola

Wydawnictwo: Vivante


W swojej rewolucyjnej książce dr Joseph Mercola przedstawia skuteczną terapię opartą na diecie, która poprawia sprawność mózgu, podnosi odporność, zwiększa poziom energii, a nawet leczy rak

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE