Dzisiaj jest: Sobota, 23.09.2017 Imieniny: Tekli i Bogusława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5777

Przysmak brokułowy


04.10.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

inna

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 50 dag  brokułów
  • duże jabłko
  • 1 pęczek  bazylii
  • 1 pęczek  koperku
  • 1 pęczek  natki pietruszki
  • 5 dag  suszonych śliwek bez pestek
  • 2 sztuki jaja na twardo
  • 3 ząbki  czosnku
  • 5 łyżek  sosu winegret
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Brokuły umyć, zanurzyć na kilka minut w osolonej wodzie, osączyć, oddzielić różyczki, drobne pędy posiekać. Jabłko umyć, obrać, pokroić w drobną kostkę, skropić sokiem z cytryny.
  2. Zieleninę umyć, posiekać. Śliwki umyć, pokroić. Czosnek obrać, rozetrzeć z sosem winegret. Wszystkie składniki włożyć do salaterki, zalać sosem, wymieszać. Przybrać ćwiartkami jaj.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

gosiex88

Posty : 0

Przepisy: 131


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione grzyby?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Morwa biała - herbatka ziołowa Morwa biała - herbatka ziołowa

Producent: Herbapol


Liść morwy białej wpływa na utrzymanie prawidłowej gospodarki węglowodanowej organizmu. Poprzez spowolnienie działania enzymów biorących udział w trawieniu węglowodanów przyczynia się do utrzymania prawidło

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Leczenie odżywianiem. Refluks Leczenie odżywianiem. Refluks

Kimberly A. Tessmer

Wydawnictwo: Illuminatio


Choroba refluksowa przełyku jest jedną z najczęściej występujących chorób przewodu pokarmowego. Każdego dnia około 10% populacji krajów rozwiniętych doświadcza objawów refluksu, który powo

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE