Dzisiaj jest: Sobota, 17.11.2018 Imieniny: Grzegorza i Salomei



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5822

Przysmak brokułowy


04.10.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

inna

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 50 dag  brokułów
  • duże jabłko
  • 1 pęczek  bazylii
  • 1 pęczek  koperku
  • 1 pęczek  natki pietruszki
  • 5 dag  suszonych śliwek bez pestek
  • 2 sztuki jaja na twardo
  • 3 ząbki  czosnku
  • 5 łyżek  sosu winegret
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Brokuły umyć, zanurzyć na kilka minut w osolonej wodzie, osączyć, oddzielić różyczki, drobne pędy posiekać. Jabłko umyć, obrać, pokroić w drobną kostkę, skropić sokiem z cytryny.
  2. Zieleninę umyć, posiekać. Śliwki umyć, pokroić. Czosnek obrać, rozetrzeć z sosem winegret. Wszystkie składniki włożyć do salaterki, zalać sosem, wymieszać. Przybrać ćwiartkami jaj.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

gosiex88

Posty : 0

Przepisy: 131


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki tłuszcz używasz do smażenia?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Risotto z suszonymi grzybami Shiitake Risotto z suszonymi grzybami Shiitake

Producent: Jantex


Grzyby Shiitake znane są ze swoich niezwykłych właściwości leczniczych. Co ważne, nie tracą na swojej wartości kulinarnej również w formie suszonej. Po namoczeniu w ciepłej wodzie odzyskują swój kształt i k

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dobry tłuszcz Dobry tłuszcz

Joseph Mercola

Wydawnictwo: Vivante


W swojej rewolucyjnej książce dr Joseph Mercola przedstawia skuteczną terapię opartą na diecie, która poprawia sprawność mózgu, podnosi odporność, zwiększa poziom energii, a nawet leczy rak

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE