Dzisiaj jest: Piątek, 22.06.2018 Imieniny: Pauliny i Flawiusza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5801

Przysmak brokułowy


04.10.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

inna

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 50 dag  brokułów
  • duże jabłko
  • 1 pęczek  bazylii
  • 1 pęczek  koperku
  • 1 pęczek  natki pietruszki
  • 5 dag  suszonych śliwek bez pestek
  • 2 sztuki jaja na twardo
  • 3 ząbki  czosnku
  • 5 łyżek  sosu winegret
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Brokuły umyć, zanurzyć na kilka minut w osolonej wodzie, osączyć, oddzielić różyczki, drobne pędy posiekać. Jabłko umyć, obrać, pokroić w drobną kostkę, skropić sokiem z cytryny.
  2. Zieleninę umyć, posiekać. Śliwki umyć, pokroić. Czosnek obrać, rozetrzeć z sosem winegret. Wszystkie składniki włożyć do salaterki, zalać sosem, wymieszać. Przybrać ćwiartkami jaj.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

gosiex88

Posty : 0

Przepisy: 131


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony mleczny napój fermentowany?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE