Dzisiaj jest: Piątek, 19.04.2019 Imieniny: Adolfa i Tymona



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5842

Sałatka paprykowa


03.09.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 5 osób


Składniki

  • 2 sztuki papryki duże
  • 20 dag  żółtego sera
  • 2-3 sztuki ogórki kiszone
  • 4 sztuki jaja
  • 2 sztuki cebule
  • majonez i jogurt naturalny
  • pieprz
  • sól

Sposób przyrządzania:

  1. Cebulę obrać, drobno posiekać i sparzyć. Paprykę umyć, przekroić, wyjąć gniazda nasienne i pokroić w paseczki.
  2. Jaja ugotować na twardo i pokroić w kostkę.Ogórki również drobno pokroić, a ser zetrzeć na tarce z duży otworami. Wszystkie składniki delikatnie połączyć.
  3. Majonez zmieszać z jogurtem w szklance, dodać pieprz i sól i dodać do sałatki.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

m.wochniak

Posty : 0

Przepisy: 108


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaka jest Twoja ulubiona sałatka?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nie daj się alergii Nie daj się alergii

Katarzyna Turek

Wydawnictwo: M


Czym, tak naprawdę różni się alergia od nietolerancji pokarmowej? Co to jest dieta eliminacyjna? Co robić, aby zmniejszyć ryzyko wystąpienia alergii u dziecka? Dlaczego gluten, laktoza i ml

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE