Dzisiaj jest: Piątek, 25.05.2018 Imieniny: Urbana i Grzegorza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5798

Sałatka paprykowa


03.09.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 5 osób


Składniki

  • 2 sztuki papryki duże
  • 20 dag  żółtego sera
  • 2-3 sztuki ogórki kiszone
  • 4 sztuki jaja
  • 2 sztuki cebule
  • majonez i jogurt naturalny
  • pieprz
  • sól

Sposób przyrządzania:

  1. Cebulę obrać, drobno posiekać i sparzyć. Paprykę umyć, przekroić, wyjąć gniazda nasienne i pokroić w paseczki.
  2. Jaja ugotować na twardo i pokroić w kostkę.Ogórki również drobno pokroić, a ser zetrzeć na tarce z duży otworami. Wszystkie składniki delikatnie połączyć.
  3. Majonez zmieszać z jogurtem w szklance, dodać pieprz i sól i dodać do sałatki.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

m.wochniak

Posty : 0

Przepisy: 108


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony mleczny napój fermentowany?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE