Dzisiaj jest: Wtorek, 17.10.2017 Imieniny: Wiktora i Małgorzaty



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5780

Sałata z pomarańczami


14.10.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 1 główka  czerwonej sałaty
  • 1 główka  zielonej sałaty
  • 1 sztuka pomarańcza
  • 125 ml  kwaśnej śmietany
  • 1 szczypta  soli
  • 2 łyżeczki  masła
  • 1 łyżka  płatków migdałowych
  • cukier
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Sałatę porwać na liście, umyć i osuszyć. Liście porwać do miseczki na mniejsze kawałki.
  2. Pomarańcze obrać, podzielić na cząstki i obrać z błonek. Usunąć pestki i pokroić na połówki.
  3. Śmietanę doprawić solą, pieprzem i cukrem.
  4. Na patelni roztopić 2 łyżeczki masła i podsmażyć na nim płatki migdałowe.
  5. Do sałaty wrzucić pokrojoną pomarańczę i polać śmietaną. Wymieszać.
  6. Podawać posypane płatkami migdałowymi.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione grzyby?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Morwa biała - herbatka ziołowa Morwa biała - herbatka ziołowa

Producent: Herbapol


Liść morwy białej wpływa na utrzymanie prawidłowej gospodarki węglowodanowej organizmu. Poprzez spowolnienie działania enzymów biorących udział w trawieniu węglowodanów przyczynia się do utrzymania prawidło

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Leczenie odżywianiem. Refluks Leczenie odżywianiem. Refluks

Kimberly A. Tessmer

Wydawnictwo: Illuminatio


Choroba refluksowa przełyku jest jedną z najczęściej występujących chorób przewodu pokarmowego. Każdego dnia około 10% populacji krajów rozwiniętych doświadcza objawów refluksu, który powo

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE