Dzisiaj jest: Piątek, 29.03.2024 Imieniny: Wiktora i Eustachego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Sałatka Rosyjska


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

rosyjska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 1 kg  ugotowanych ziemniaków
  • 1/4 kg  ugotowanej fasolki
  • 4-6 sztuk ugotowanych marchewek
  • 10 dag  ugotowanej drobnej białej fasoli
  • 1 szklanka  ugotowanego zielonego groszku
  • 2 łyżki  octu
  • 2 łyżki  oliwy lub oleju
  • sól
  • pieprz
  • 2-4 łyżki  posiekanych kwaszonych ogórków
  • 1-2 łyżki  posiekanych grzybków w occie
  • 3-4 łyżki  posiekanej zieleniny
  • 2-3 sztuki jajka na twardo
  • 1.5 szklanek  majonezu

Sposób przyrządzania:

    Ziemniaki pokroić w małą kostkę, fasolkę pokroić ukośnie w paski, marchewkę w plasterki. Białka jaj posiekać. Jarzynki włożyć do miski, wlać oliwę, ocet, osolić, posypać pieprzem, ostrożnie wymieszać, wstawić do lodówki na dwie godziny. Marynowane jarzynki wymieszać z grzybkami, ogórkiem, zieleniną i pół szklanki majonezu. Przełożyć majonezem, przybrać żółtkami przetartymi przez sito, plasterkami marchwi i listkami pietruszki.



    Oceń przepis:

    Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

    SONDA


    Jaki jest Twój ulubiony napój?


    Archiwum sond »

    NOWOŚCI PRODUKTOWE

    Czereśnie suszone Czereśnie suszone

    Producent: Helio


    W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

    WIĘCEJ



    NOWOŚCI PRODUKTOWE

    NOWOŚCI WYDAWNICZE

    Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

    Julie M. Simon

    Wydawnictwo: Vital


    Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

    WIĘCEJ



    NOWOŚCI WYDAWNICZE