Dzisiaj jest: Czwartek, 16.08.2018 Imieniny: Rocha i Joachima



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5808

Sałatka Rosyjska


11.07.2012
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

rosyjska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 1 kg  ugotowanych ziemniaków
  • 1/4 kg  ugotowanej fasolki
  • 4-6 sztuk ugotowanych marchewek
  • 10 dag  ugotowanej drobnej białej fasoli
  • 1 szklanka  ugotowanego zielonego groszku
  • 2 łyżki  octu
  • 2 łyżki  oliwy lub oleju
  • sól
  • pieprz
  • 2-4 łyżki  posiekanych kwaszonych ogórków
  • 1-2 łyżki  posiekanych grzybków w occie
  • 3-4 łyżki  posiekanej zieleniny
  • 2-3 sztuki jajka na twardo
  • 1.5 szklanek  majonezu

Sposób przyrządzania:

    Ziemniaki pokroić w małą kostkę, fasolkę pokroić ukośnie w paski, marchewkę w plasterki. Białka jaj posiekać. Jarzynki włożyć do miski, wlać oliwę, ocet, osolić, posypać pieprzem, ostrożnie wymieszać, wstawić do lodówki na dwie godziny. Marynowane jarzynki wymieszać z grzybkami, ogórkiem, zieleniną i ¾ szklanki majonezu. Przełożyć majonezem, przybrać żółtkami przetartymi przez sito, plasterkami marchwi i listkami pietruszki.



    Oceń przepis:

    Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

    SONDA


    Jaki jest Twój ulubiony smak lodów?


    Archiwum sond »

    NOWOŚCI PRODUKTOWE

    Risotto z suszonymi grzybami Shiitake Risotto z suszonymi grzybami Shiitake

    Producent: Jantex


    Grzyby Shiitake znane są ze swoich niezwykłych właściwości leczniczych. Co ważne, nie tracą na swojej wartości kulinarnej również w formie suszonej. Po namoczeniu w ciepłej wodzie odzyskują swój kształt i k

    WIĘCEJ



    NOWOŚCI PRODUKTOWE

    NOWOŚCI WYDAWNICZE

    Kiszonki i fermentacje Kiszonki i fermentacje

    Aleksander Baron

    Wydawnictwo: Pascal


    Autor „Kiszonek i fermentacji” powraca z rozszerzonym wydaniem swojej bestsellerowej książki. Jeszcze więcej przepisów. Jeszcze więcej inspiracji. Jeszcze więcej zabawy. Mistrz kuchni zaska

    WIĘCEJ



    NOWOŚCI WYDAWNICZE