Dzisiaj jest: Piątek, 21.02.2020 Imieniny: Eleonory i Feliksa



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5851

Sałatka a'la gyros


14.09.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

śródziemnomorska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 2 sztuki filety drobiowe
  • makaron łezka (ryżowy)
  • 1 sztuka czerwona papryka
  • 4 sztuki zielone ogórki
  • puszka kukurydzy
  • 2 ząbki  czosnku
  • koperek
  • majonez
  • jogurt naturalny
  • przyprawa gyros
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Filety kroimy w kostkę, mieszamy z przyprawą gyros. Odkładamy na 30 minut, aby się przegryzły, następnie dusimy w wodzie na mocnym ogniu w naczyniu zepter lub podsmażamy na patelni.
  2. Ugotowany makaron mieszamy z mięsem. Kroimy w kostkę paprykę i ogórki, następnie dodajemy do sałatki razem z odsączoną kukurydzą, przeciśniętym przez praskę czosnkiem i drobno pokrojonym koperkiem.
  3. Dodajemy majonez zmieszany z jogurtem, pieprz i sól do smaku.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

m.wochniak

Posty : 0

Przepisy: 108


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie jest Twoje ulubione danie kuchni włoskiej?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE