Dzisiaj jest: Niedziela, 17.06.2018 Imieniny: Laury i Adolfa



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5800

Sałatka arbuzowo - ogórkowa


13.07.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

fusion (mix)

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 700 g  arbuza pokrojonego w kostkę
  • 2 sztuki ogórki pocięte w plasterki
  • 1 sztuka papryczka jalapeno
  • 2 łyżki  octu czerwonego wina
  • 1/4 łyżeczki  soli

Sposób przyrządzania:

  1. Wypestkowac i drobno posiekać papryczkę jalapeno.
  2. Wymieszać pozbawionego pestek i skostkowanego arbuza, pocięte ogórki i drobno posiekaną jalapeno razem.
  3. Dodaj ocet i sól i dobrze wymieszać.
  4. Odstawić na co najmniej 15 minut aby sałatka "przeszła". Podawać schłodzoną.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

queensaba

Posty : 26

Przepisy: 33


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony mleczny napój fermentowany?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE