Dzisiaj jest: Piątek, 25.05.2018 Imieniny: Urbana i Grzegorza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5798

Sałatka benedyktyńska


06.11.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

  • średniej wielkości kabaczek
  • cebula
  • po łyżeczce kolendry i kminku
  • 2 ząbki  czosnku
  • 10 sztuk ziarenek czarnego pieprzu
  • 3 łyżki  oliwy
  • cytryna
  • po łyżce posiekanego szczypiorku i natki pietruszki
  • 1 szczypta  cukru
  • sól

Sposób przyrządzania:

  1. Kabaczek przekroić, usunąć nasiona, obrać, pokroić w dużą kostkę. Włożyć do sporego garnka, zalać wrzącą wodą, tak, by przykryła kabaczek.
  2. Dodać oliwę, posiekany czosnek, kolendrę, kminek, pieprz, sól, cukier. Gotować na wolnym ogniu około 20 min. Dodać sok z cytryny, posiekaną cebulę. Wymieszać, zestawić z ognia, ostudzić. Przed podaniem posypać zieleniną.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

m.wochniak

Posty : 0

Przepisy: 108


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony mleczny napój fermentowany?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE