Dzisiaj jest: Poniedziałek, 27.05.2019 Imieniny: Jana i Juliusza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5844

Sałatka benedyktyńska


06.11.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

  • średniej wielkości kabaczek
  • cebula
  • po łyżeczce kolendry i kminku
  • 2 ząbki  czosnku
  • 10 sztuk ziarenek czarnego pieprzu
  • 3 łyżki  oliwy
  • cytryna
  • po łyżce posiekanego szczypiorku i natki pietruszki
  • 1 szczypta  cukru
  • sól

Sposób przyrządzania:

  1. Kabaczek przekroić, usunąć nasiona, obrać, pokroić w dużą kostkę. Włożyć do sporego garnka, zalać wrzącą wodą, tak, by przykryła kabaczek.
  2. Dodać oliwę, posiekany czosnek, kolendrę, kminek, pieprz, sól, cukier. Gotować na wolnym ogniu około 20 min. Dodać sok z cytryny, posiekaną cebulę. Wymieszać, zestawić z ognia, ostudzić. Przed podaniem posypać zieleniną.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

m.wochniak

Posty : 0

Przepisy: 108


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaka jest Twoja ulubiona sałatka?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Co jeść, by pozbyć się objawów Hashimoto Co jeść, by pozbyć się objawów Hashimoto

Izabella Wentz

Wydawnictwo: Otwarte


Przepisy i plany żywieniowe, które pozwolą ci odzyskać kontrolę nad zdrowiem tarczycy. Autoimmunologiczna choroba tarczycy może być efektem infekcji, niedoboru składników odżywczych i jedze

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE