Dzisiaj jest: Piątek, 22.09.2017 Imieniny: Tomasza i Maurycego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5776

Sałatka caprese


09.03.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

włoska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 2 sztuki dojrzałe pomidory
  • 1 sztuka kulka sera typu mozzarella w zalewie (ok. 150 g)
  • kilka listków bazylii
  • 3 łyżki  oliwy
  • 1 ząbek  czosnku
  • 1 łyżeczka  octu balsamicznego
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Pomidory i ser kroimy w dosyć grube plastry.
  2. Na talerzu układamy na przemian pomidory i ser, możemy też układać trójwarstwowo, tzn. najpierw plaster pomidora, następnie plaster sera, a na końcu znowu pomidor.
  3. Całość przyprawiamy solą i pieprzem, dekorujemy listkami bazylii i polewamy oliwą wymieszaną z drobno posiekanym ząbkiem czosnku i z pół łyżeczką octu balsamicznego.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

Olesia

Posty : 12

Przepisy: 14


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.00 Ocen: 1

SONDA


Jakie są Twoje ulubione grzyby?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Morwa biała - herbatka ziołowa Morwa biała - herbatka ziołowa

Producent: Herbapol


Liść morwy białej wpływa na utrzymanie prawidłowej gospodarki węglowodanowej organizmu. Poprzez spowolnienie działania enzymów biorących udział w trawieniu węglowodanów przyczynia się do utrzymania prawidło

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Leczenie odżywianiem. Refluks Leczenie odżywianiem. Refluks

Kimberly A. Tessmer

Wydawnictwo: Illuminatio


Choroba refluksowa przełyku jest jedną z najczęściej występujących chorób przewodu pokarmowego. Każdego dnia około 10% populacji krajów rozwiniętych doświadcza objawów refluksu, który powo

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE