Dzisiaj jest: Środa, 16.08.2017 Imieniny: Rocha i Joachima



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5775

Sałatka fasolowa z czosnkiem


20.06.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 40 dag  zielonej fasolki szparagowej (może być mrożona)
  • 1 sztuka cebula
  • 1 sztuka puszka fasoli czerwonej
  • 1/3 sztuki kalafiora
  • 2 sztuki pomidory
  • 1/2 sztuki pęczka natki pietruszki
  • 5 ząbków  czosnku
  • 3 łyżki  oliwy
  • 2 łyżki  octu winnego
  • sól
  • pieprz
  • cukier

Sposób przyrządzania:

  1. Fasolkę oczyścić, odciąć końce, wrzucić do wrzątku, dodać szczyptę soli i cukru, gotować 15 - 20 minut (mrożoną tylko 10 minut), odcedzić. Kalafior oczyścić, podzielić na małe różyczki, ugotować (około 10 minut) w osolonej wodzie ze szczyptą cukru.
  2. Pomidory sparzyć, obrać, pokroić na ósemki. Cebulę obrać, pokroić w piórka. Natkę opłukać, posiekać. Czosnek obrać, posiekać. Czerwoną fasolę odcedzić, przelać na sicie gorącą wodą.
  3. Ugotowaną, ostudzoną fasolkę przełożyć do salaterki, dodać fasolę z puszki, kalafior, czosnek, resztę warzyw i natkę. Oliwę utrzeć z octem winnym, solą i pieprzem, polać sałatkę, wymieszać.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

ewelinka81

Posty : 11

Przepisy: 11


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakim zimnym napojem najlepiej gasisz pragnienie w czasie letnich upałów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Morwa biała - herbatka ziołowa Morwa biała - herbatka ziołowa

Producent: Herbapol


Liść morwy białej wpływa na utrzymanie prawidłowej gospodarki węglowodanowej organizmu. Poprzez spowolnienie działania enzymów biorących udział w trawieniu węglowodanów przyczynia się do utrzymania prawidło

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Leczenie odżywianiem. Refluks Leczenie odżywianiem. Refluks

Kimberly A. Tessmer

Wydawnictwo: Illuminatio


Choroba refluksowa przełyku jest jedną z najczęściej występujących chorób przewodu pokarmowego. Każdego dnia około 10% populacji krajów rozwiniętych doświadcza objawów refluksu, który powo

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE