Dzisiaj jest: Wtorek, 16.04.2024 Imieniny: Julii i Benedykta



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Sałatka fasolowa z czosnkiem


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 40 dag  zielonej fasolki szparagowej (może być mrożona)
  • 1 sztuka cebula
  • 1 sztuka puszka fasoli czerwonej
  • 1/3 sztuki kalafiora
  • 2 sztuki pomidory
  • 1/2 sztuki pęczka natki pietruszki
  • 5 ząbków  czosnku
  • 3 łyżki  oliwy
  • 2 łyżki  octu winnego
  • sól
  • pieprz
  • cukier

Sposób przyrządzania:

  1. Fasolkę oczyścić, odciąć końce, wrzucić do wrzątku, dodać szczyptę soli i cukru, gotować 15 - 20 minut (mrożoną tylko 10 minut), odcedzić. Kalafior oczyścić, podzielić na małe różyczki, ugotować (około 10 minut) w osolonej wodzie ze szczyptą cukru.
  2. Pomidory sparzyć, obrać, pokroić na ósemki. Cebulę obrać, pokroić w piórka. Natkę opłukać, posiekać. Czosnek obrać, posiekać. Czerwoną fasolę odcedzić, przelać na sicie gorącą wodą.
  3. Ugotowaną, ostudzoną fasolkę przełożyć do salaterki, dodać fasolę z puszki, kalafior, czosnek, resztę warzyw i natkę. Oliwę utrzeć z octem winnym, solą i pieprzem, polać sałatkę, wymieszać.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

Posty : 11

Przepisy: 11


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE