Dzisiaj jest: Piątek, 21.02.2020 Imieniny: Eleonory i Feliksa



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5851

Sałatka fasolowa z czosnkiem


20.06.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 40 dag  zielonej fasolki szparagowej (może być mrożona)
  • 1 sztuka cebula
  • 1 sztuka puszka fasoli czerwonej
  • 1/3 sztuki kalafiora
  • 2 sztuki pomidory
  • 1/2 sztuki pęczka natki pietruszki
  • 5 ząbków  czosnku
  • 3 łyżki  oliwy
  • 2 łyżki  octu winnego
  • sól
  • pieprz
  • cukier

Sposób przyrządzania:

  1. Fasolkę oczyścić, odciąć końce, wrzucić do wrzątku, dodać szczyptę soli i cukru, gotować 15 - 20 minut (mrożoną tylko 10 minut), odcedzić. Kalafior oczyścić, podzielić na małe różyczki, ugotować (około 10 minut) w osolonej wodzie ze szczyptą cukru.
  2. Pomidory sparzyć, obrać, pokroić na ósemki. Cebulę obrać, pokroić w piórka. Natkę opłukać, posiekać. Czosnek obrać, posiekać. Czerwoną fasolę odcedzić, przelać na sicie gorącą wodą.
  3. Ugotowaną, ostudzoną fasolkę przełożyć do salaterki, dodać fasolę z puszki, kalafior, czosnek, resztę warzyw i natkę. Oliwę utrzeć z octem winnym, solą i pieprzem, polać sałatkę, wymieszać.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

ewelinka81

Posty : 11

Przepisy: 11


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie jest Twoje ulubione danie kuchni włoskiej?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE