Dzisiaj jest: Sobota, 23.06.2018 Imieniny: Wandy i Zenona



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5801

Sałatka góralska


20.09.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 1 sztuka oscypek (200 g), ewentualnie inny wędzony ser
  • 1 pęczek  rzodkiewki
  • kilka liści zielonej sałaty
  • nie duży kawałek obranej rzepy lub białej rzodkwi
  • 2 łyżeczki  zielonego pieprzu w zalewie
  • 3 łyżki  gotowego sosu egzotycznego
  • sól

Sposób przyrządzania:

  1. Sałatę starannie umyć, dokładnie osuszyć, liście ułożyć na talerzu.
  2. Rzodkiewki oczyścić, umyć, pokroić w talarki.
  3. Białą rzodkiew lub rzepę pokroić w plasterki.
  4. Zielony pieprz osączyć z zalewy, oscypek pokroić w plasterki ułożyć na sałacie.
  5. Rzodkiewkę i rzepę lub białą rzodkiew ułożyć na oscypku. Lekko oprószyć solą i pieprzem, położyć ziarna pieprzu.
  6. Na środku ułożyć sos egzotyczny, posypać drobno posiekaną natką pietruszki.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

mucha

Posty : 10

Przepisy: 33


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony mleczny napój fermentowany?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE