Dzisiaj jest: Czwartek, 21.09.2017 Imieniny: Hipolita i Mateusza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5776

Sałatka kalafiorowa


14.10.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • kalafior świeży lub mrożony
  • 2 sztuki ogórki kiszone
  • 2-3 sztuki jaja na twardo
  • kawałek papryki
  • pomidor
  • mały słoik majonezu
  • 1 łyżka  mleka
  • pieprz
  • sól

Sposób przyrządzania:

  1. Ugotować kalafior w osolonej wodzie (nie wolno go rozgotować). Odcedzić, podzielić na różyczki, wyłożyć na salaterkę, poczekać, aż ostygnie.
  2. Ułożyć na wierzchu drobno pokrojone ogórki kiszone, paprykę, pomidora, a na końcu plasterki jaja. Posypać solą, pieprzem, majonezem wymieszanym z odrobiną mleka. Odstawić na godzinę.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

gosiex88

Posty : 0

Przepisy: 131


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione grzyby?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Morwa biała - herbatka ziołowa Morwa biała - herbatka ziołowa

Producent: Herbapol


Liść morwy białej wpływa na utrzymanie prawidłowej gospodarki węglowodanowej organizmu. Poprzez spowolnienie działania enzymów biorących udział w trawieniu węglowodanów przyczynia się do utrzymania prawidło

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Leczenie odżywianiem. Refluks Leczenie odżywianiem. Refluks

Kimberly A. Tessmer

Wydawnictwo: Illuminatio


Choroba refluksowa przełyku jest jedną z najczęściej występujących chorób przewodu pokarmowego. Każdego dnia około 10% populacji krajów rozwiniętych doświadcza objawów refluksu, który powo

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE