Dzisiaj jest: Środa, 01.04.2020 Imieniny: Zbigniewa i Grażyny



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5851

Sałatka kalafiorowa


14.10.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • kalafior świeży lub mrożony
  • 2 sztuki ogórki kiszone
  • 2-3 sztuki jaja na twardo
  • kawałek papryki
  • pomidor
  • mały słoik majonezu
  • 1 łyżka  mleka
  • pieprz
  • sól

Sposób przyrządzania:

  1. Ugotować kalafior w osolonej wodzie (nie wolno go rozgotować). Odcedzić, podzielić na różyczki, wyłożyć na salaterkę, poczekać, aż ostygnie.
  2. Ułożyć na wierzchu drobno pokrojone ogórki kiszone, paprykę, pomidora, a na końcu plasterki jaja. Posypać solą, pieprzem, majonezem wymieszanym z odrobiną mleka. Odstawić na godzinę.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

gosiex88

Posty : 0

Przepisy: 131


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie jest Twoje ulubione danie kuchni włoskiej?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Zamień leczenie na jedzenie Zamień leczenie na jedzenie

Andreas Michalsen

Wydawnictwo: Muza


Jak wydłużyć swoje życie - najnowsza wiedza o zdrowym odżywianiu i poście leczniczym. Skuteczne terapie najczęstszych chorób przewlekłych. Nadwaga, cukrzyca, depresja, nadciśnienie, choroby

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE