Dzisiaj jest: Piątek, 22.09.2017 Imieniny: Tomasza i Maurycego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5776

Sałatka liściowa z melonem i estragonem


28.03.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

francuska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 250 g  mieszanej sałaty liściowej
  • 250 g  słodkiego melona
  • 1 sztuka szalotka
  • 5 sztuk pędów estargonu
  • 1 łyżeczka  ostrej musztardy
  • 2 łyżki  białego octu winnego
  • sól
  • pieprz
  • 1/2 łyżeczki  miodu
  • 4 łyżki  oliwy z oliwek
  • 100 g  surowej wędzonej szynki pokrojone w cienkie plasterki

Sposób przyrządzania:

  1. Sałatę oczyścić, umyć, osuszyć przez wirowanie i rozerwać na kawałki wielkości kęsa. Melon odpestkować, obrać i pokroić w plasterki. Szalotkę obrać i bardzo drobno posiekać. Estragon umyć, osuszyć przez potrząsanie, listki drobniutko pokroić.
  2. Szalotkę, estragon i musztardę wymieszać dokładnie z octem. Po trochu dolewać oliwę.
  3. Sałatę i melon wymieszać lekko z sosem. Szynkę rozerwać na kawałki i umieścić na sałatce.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

Dorcia

Posty : 14

Przepisy: 40


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione grzyby?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Morwa biała - herbatka ziołowa Morwa biała - herbatka ziołowa

Producent: Herbapol


Liść morwy białej wpływa na utrzymanie prawidłowej gospodarki węglowodanowej organizmu. Poprzez spowolnienie działania enzymów biorących udział w trawieniu węglowodanów przyczynia się do utrzymania prawidło

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Leczenie odżywianiem. Refluks Leczenie odżywianiem. Refluks

Kimberly A. Tessmer

Wydawnictwo: Illuminatio


Choroba refluksowa przełyku jest jedną z najczęściej występujących chorób przewodu pokarmowego. Każdego dnia około 10% populacji krajów rozwiniętych doświadcza objawów refluksu, który powo

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE