Dzisiaj jest: Czwartek, 18.04.2024 Imieniny: Bogusławy i Bogumiły



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Sałatka liściowa z melonem i estragonem


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

francuska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 250 g  mieszanej sałaty liściowej
  • 250 g  słodkiego melona
  • 1 sztuka szalotka
  • 5 sztuk pędów estargonu
  • 1 łyżeczka  ostrej musztardy
  • 2 łyżki  białego octu winnego
  • sól
  • pieprz
  • 1/2 łyżeczki  miodu
  • 4 łyżki  oliwy z oliwek
  • 100 g  surowej wędzonej szynki pokrojone w cienkie plasterki

Sposób przyrządzania:

  1. Sałatę oczyścić, umyć, osuszyć przez wirowanie i rozerwać na kawałki wielkości kęsa. Melon odpestkować, obrać i pokroić w plasterki. Szalotkę obrać i bardzo drobno posiekać. Estragon umyć, osuszyć przez potrząsanie, listki drobniutko pokroić.
  2. Szalotkę, estragon i musztardę wymieszać dokładnie z octem. Po trochu dolewać oliwę.
  3. Sałatę i melon wymieszać lekko z sosem. Szynkę rozerwać na kawałki i umieścić na sałatce.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

Posty : 14

Przepisy: 40


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE