Dzisiaj jest: Poniedziałek, 23.10.2017 Imieniny: Teodora i Seweryna



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5780

Sałatka meksykańska


22.10.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

meksykańska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 1 sztuka puszka czerwonej fasoli
  • 1 sztuka duże awokado
  • 200 g  pomidorków koktajlowych
  • 2 sztuki tortille pszenne
  • 2 łyżki  posiekanej kolendry
  • 1 sztuka szalotka
  • 1 sztuka ostra papryczka
  • 1 sztuka cytryna
  • 4 łyżki  oleju
  • 2 łyżki  oliwy
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Tortille pszenne pokrój na małe trójkąty i usmaż na oleju, by były chrupiące. Odsącz z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.
  2. Awokado obierz, pokrój w kostkę i skrop sokiem z cytryny. Pomidorki umyj i przekrój na pół. Szalotkę obierz i razem z ostrą papryczką drobno posiekaj. Fasolę odsącz z zalewy i przepłucz zimną wodą. Odcedź.
  3. Do miski wrzuć awokado, pomidorki, szalotkę, ostrą papryczkę, fasolę i kawałki tortilli. Wymieszaj. Posyp posiekaną kolendrą, oprósz pieprzem i solą, skrop dwiema łyżkami oliwy.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.50 Ocen: 2

SONDA


Jakie są Twoje ulubione grzyby?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Morwa biała - herbatka ziołowa Morwa biała - herbatka ziołowa

Producent: Herbapol


Liść morwy białej wpływa na utrzymanie prawidłowej gospodarki węglowodanowej organizmu. Poprzez spowolnienie działania enzymów biorących udział w trawieniu węglowodanów przyczynia się do utrzymania prawidło

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Leczenie odżywianiem. Refluks Leczenie odżywianiem. Refluks

Kimberly A. Tessmer

Wydawnictwo: Illuminatio


Choroba refluksowa przełyku jest jedną z najczęściej występujących chorób przewodu pokarmowego. Każdego dnia około 10% populacji krajów rozwiniętych doświadcza objawów refluksu, który powo

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE