Dzisiaj jest: Czwartek, 21.06.2018 Imieniny: Alicji i Alojzego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5801

Sałatka meksykańska


22.10.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

meksykańska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 1 sztuka puszka czerwonej fasoli
  • 1 sztuka duże awokado
  • 200 g  pomidorków koktajlowych
  • 2 sztuki tortille pszenne
  • 2 łyżki  posiekanej kolendry
  • 1 sztuka szalotka
  • 1 sztuka ostra papryczka
  • 1 sztuka cytryna
  • 4 łyżki  oleju
  • 2 łyżki  oliwy
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Tortille pszenne pokrój na małe trójkąty i usmaż na oleju, by były chrupiące. Odsącz z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.
  2. Awokado obierz, pokrój w kostkę i skrop sokiem z cytryny. Pomidorki umyj i przekrój na pół. Szalotkę obierz i razem z ostrą papryczką drobno posiekaj. Fasolę odsącz z zalewy i przepłucz zimną wodą. Odcedź.
  3. Do miski wrzuć awokado, pomidorki, szalotkę, ostrą papryczkę, fasolę i kawałki tortilli. Wymieszaj. Posyp posiekaną kolendrą, oprósz pieprzem i solą, skrop dwiema łyżkami oliwy.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.50 Ocen: 2

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony mleczny napój fermentowany?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE