Dzisiaj jest: Wtorek, 19.11.2019 Imieniny: Elżbiety i Seweryna



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5850

Sałatka meksykańska


05.12.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

meksykańska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 30 dag  gotowanej piersi z kurczaka
  • 1 sztuka awokado
  • 1 sztuka cebula
  • 1 łyżka  kaparów
  • 1 sztuka marchewka
  • 1 szczypta  mielonego kminku
  • 1 szczypta  oregano
  • 1 szczypta  ostrej papryki
  • 1 łyżka  posiekanej kolendry
  • 1 łyżka  soku z cytryny
  • 12 dag  gęstej kwaśnej śmietany
  • cukier do smaku
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Marchewkę obrać, po czym zetrzeć na tarce. Pokrojone w paseczki mięso połączyć z posiekaną cebulą, marchewką i kaparami. Składniki dokładnie wymieszać. Doprawić kminkiem, oregano, solą, pieprzem i papryką.
  2. Awokado obrać i usunąć pestkę. Miąższ pokroić w kostkę. Sok z cytryny połączyć ze śmietaną, szczyptą cukru i kolendrą. Całość wymieszać, po czym polać zrobionym sosem sałatkę. Danie posypać kawałkami awokado.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

ewelinka81

Posty : 11

Przepisy: 11


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE