Dzisiaj jest: Niedziela, 17.11.2019 Imieniny: Grzegorza i Salomei



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5849

Sałatka mięsna


03.09.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • ogórek świeży
  • 3 łyżki  posiekanego szczypiorku
  • 1/3 szklanki  ryżu
  • 20 dag  gotowanego mięsa lub wędzonej ryby
  • 2 sztuki jaja
  • 2 ząbki  czosnku
  • 1/4 szklanki  majonezu
  • 1/4 szklanki  jogurtu naturalnego
  • kilka liści sałaty
  • pieprz
  • sól

Sposób przyrządzania:

  1. Ryż ugotować na sypko. Poczekać do wystygnięcia. Ogórek oraz mięso pokroić w drobną kostkę. Jaja ugotować na twardo i posiekać.
  2. Wszystko razem gdy wystygnie wymieszać z majonezem, jogurtem i szczypiorkiem, doprawić czosnkiem roztartym z solą i pieprzem.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

gosiex88

Posty : 0

Przepisy: 131


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE