Dzisiaj jest: Czwartek, 21.06.2018 Imieniny: Alicji i Alojzego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5801

Sałatka mięsna


03.09.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • ogórek świeży
  • 3 łyżki  posiekanego szczypiorku
  • 1/3 szklanki  ryżu
  • 20 dag  gotowanego mięsa lub wędzonej ryby
  • 2 sztuki jaja
  • 2 ząbki  czosnku
  • 1/4 szklanki  majonezu
  • 1/4 szklanki  jogurtu naturalnego
  • kilka liści sałaty
  • pieprz
  • sól

Sposób przyrządzania:

  1. Ryż ugotować na sypko. Poczekać do wystygnięcia. Ogórek oraz mięso pokroić w drobną kostkę. Jaja ugotować na twardo i posiekać.
  2. Wszystko razem gdy wystygnie wymieszać z majonezem, jogurtem i szczypiorkiem, doprawić czosnkiem roztartym z solą i pieprzem.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

gosiex88

Posty : 0

Przepisy: 131


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony mleczny napój fermentowany?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE