Dzisiaj jest: Niedziela, 19.01.2020 Imieniny: Henryka i Mariusza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5850

Salatka mieszana


11.09.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 1 sztuka średnia kapusta pekińska
  • 1 sztuka mała cebula
  • 3-4 sztuki pomidory
  • duży ogórek
  • 1 sztuka puszka czerwonej fasoli
  • 1 sztuka puszka kukurydzy
  • oliwa
  • trochę soku z cytryny
  • bazylia
  • sól
  • pieprz
  • 2 sztuki jaja na twardo

Sposób przyrządzania:

  1. Cebulę drobno kroimy, wsypujemy do miski i posypujemy niewielką ilością cukru.
  2. Opłukaną i wysuszoną kapustę pekińską przekrawamy na pół wzdłuż i kroimy. Umyte pomidory i obranego ze skórki ogórka kroimy w kostkę.
  3. Pokrojone warzywa wsypujemy do miski, dodajemy czerwoną fasolę i kukurydzę, polewamy oliwą, przyprawiamy do smaku bazylią, odrobiną soli i pieprzu, delikatnie mieszamy.
  4. Jaja gotujemy na twardo, kroimy w ćwiartki i układamy na sałatce.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

m.wochniak

Posty : 0

Przepisy: 108


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE