Dzisiaj jest: Sobota, 20.04.2024 Imieniny: Czesława i Agnieszki



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Salatka mieszana


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 1 sztuka średnia kapusta pekińska
  • 1 sztuka mała cebula
  • 3-4 sztuki pomidory
  • duży ogórek
  • 1 sztuka puszka czerwonej fasoli
  • 1 sztuka puszka kukurydzy
  • oliwa
  • trochę soku z cytryny
  • bazylia
  • sól
  • pieprz
  • 2 sztuki jaja na twardo

Sposób przyrządzania:

  1. Cebulę drobno kroimy, wsypujemy do miski i posypujemy niewielką ilością cukru.
  2. Opłukaną i wysuszoną kapustę pekińską przekrawamy na pół wzdłuż i kroimy. Umyte pomidory i obranego ze skórki ogórka kroimy w kostkę.
  3. Pokrojone warzywa wsypujemy do miski, dodajemy czerwoną fasolę i kukurydzę, polewamy oliwą, przyprawiamy do smaku bazylią, odrobiną soli i pieprzu, delikatnie mieszamy.
  4. Jaja gotujemy na twardo, kroimy w ćwiartki i układamy na sałatce.
Smacznego !


Źródło przepisu: Sałatka mieszana


Przepis dodany przez:

Posty : 0

Przepisy: 108


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE