Dzisiaj jest: Sobota, 24.02.2018 Imieniny: Macieja i Bogusza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5791

Sałatka na bazie arbuza z fetą


08.07.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

grecka

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 1/4 szklanki  drobno posiekanej czerwonej cebuli
  • 1 sztuka i 1/2 szklanki pokrojonego na kawałki arbuza bez pestek
  • 200 g  skostkowanego sera feta
  • 100 g  podzielonych na pół czarnych oliwek
  • 1/4 łyżeczki  suszonej mięty
  • sól
  • pieprz
  • 1 łyżeczka  oliwy z oliwek
  • kilka listków sałaty (do dekoracji)

Sposób przyrządzania:

  1. Umieść posiekaną czerwoną cebulę w dużej misce, dodaj arbuza w kawałkach, fetę w kostce i oliwki podzielone na pół.
  2. Posyp sałatkę miętą oraz solą i pieprz do smaku. Skrop całość oliwą z oliwek.
  3. Wszystko dokładnie ale delikatnie wymieszaj. Odstaw na co najmniej 15 minut do lodówki, aż sałatka "przejdzie". Podawaj opcjonalnie na liściach sałaty.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

queensaba

Posty : 26

Przepisy: 33


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój rozgrzewający?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Pasta z pestkami dyni z brokułami Pasta z pestkami dyni z brokułami

Producent: Well Well Foods


Pasta z pestkami dyni z brokułami Well Well to delikatna w smaku pasta o aksamitnej konsystencji i kuszącym aromacie. Pestki dyni, które są jednym z głównych składników pasty to wspaniałe źródło wartości od

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Olej lniany Olej lniany

Iwan Nieumywakin

Wydawnictwo: Hartigrama


Książka poczytnego rosyjskiego autora o niedocenianych prozdrowotnych właściwościach oleju lnianego. Zawiera historię uprawy lnu i wykorzystywania jego włókna i nasion, przykłady zastosowań

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE