Dzisiaj jest: Sobota, 18.08.2018 Imieniny: Heleny i Bronisławy



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5808

Sałatka na bazie arbuza z fetą


08.07.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

grecka

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 1/4 szklanki  drobno posiekanej czerwonej cebuli
  • 1 sztuka i 1/2 szklanki pokrojonego na kawałki arbuza bez pestek
  • 200 g  skostkowanego sera feta
  • 100 g  podzielonych na pół czarnych oliwek
  • 1/4 łyżeczki  suszonej mięty
  • sól
  • pieprz
  • 1 łyżeczka  oliwy z oliwek
  • kilka listków sałaty (do dekoracji)

Sposób przyrządzania:

  1. Umieść posiekaną czerwoną cebulę w dużej misce, dodaj arbuza w kawałkach, fetę w kostce i oliwki podzielone na pół.
  2. Posyp sałatkę miętą oraz solą i pieprz do smaku. Skrop całość oliwą z oliwek.
  3. Wszystko dokładnie ale delikatnie wymieszaj. Odstaw na co najmniej 15 minut do lodówki, aż sałatka "przejdzie". Podawaj opcjonalnie na liściach sałaty.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

queensaba

Posty : 26

Przepisy: 33


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony smak lodów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Risotto z suszonymi grzybami Shiitake Risotto z suszonymi grzybami Shiitake

Producent: Jantex


Grzyby Shiitake znane są ze swoich niezwykłych właściwości leczniczych. Co ważne, nie tracą na swojej wartości kulinarnej również w formie suszonej. Po namoczeniu w ciepłej wodzie odzyskują swój kształt i k

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Kiszonki i fermentacje Kiszonki i fermentacje

Aleksander Baron

Wydawnictwo: Pascal


Autor „Kiszonek i fermentacji” powraca z rozszerzonym wydaniem swojej bestsellerowej książki. Jeszcze więcej przepisów. Jeszcze więcej inspiracji. Jeszcze więcej zabawy. Mistrz kuchni zaska

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE