Dzisiaj jest: Poniedziałek, 21.05.2018 Imieniny: Wiktora i Tymoteusza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5797

Sałatka owocowa z koprem


14.10.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 1 sztuka pomarańcza
  • 2 dag  pestek dyni
  • 1 sztuka mango
  • natka kopru
  • 3 sztuki bulwy kopru włoskiego
    Sos
  • 1 łyżka  śmietany
  • 2 łyżki  soku z pomarańczy
  • 2 łyżki  jogurtu
  • 1 łyżka  soku z cytryny
  • pieprz cayenne
  • sól

Sposób przyrządzania:

  1. Bulwy kopru umyj, osusz i pokrój na słupki. Natkę kopru umyj, osusz i drobno posiekaj.
  2. Mango i pomarańczę obierz ze skórki. Przekrój na pół i usuń pestki. Miąższ pokrój w drobną kostkę.
  3. Do miseczki włóż koper włoski(bulwę) i pokrojone owoce.
  4. Śmietanę, jogurt, sok cytrynowy i pomarańczowy oraz pieprz cayenne włóż do czystej miseczki i wymieszaj na gładką masę. Przypraw do smaku solą.
  5. Sosem polej koper i owoce, posyp natką kopru i wymieszaj.
  6. Przed podaniem posyp pestkami dyni.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony mleczny napój fermentowany?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE