Dzisiaj jest: Piątek, 19.04.2024 Imieniny: Adolfa i Tymona



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Sałatka owocowa z koprem


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 1 sztuka pomarańcza
  • 2 dag  pestek dyni
  • 1 sztuka mango
  • natka kopru
  • 3 sztuki bulwy kopru włoskiego
    Sos
  • 1 łyżka  śmietany
  • 2 łyżki  soku z pomarańczy
  • 2 łyżki  jogurtu
  • 1 łyżka  soku z cytryny
  • pieprz cayenne
  • sól

Sposób przyrządzania:

  1. Bulwy kopru umyj, osusz i pokrój na słupki. Natkę kopru umyj, osusz i drobno posiekaj.
  2. Mango i pomarańczę obierz ze skórki. Przekrój na pół i usuń pestki. Miąższ pokrój w drobną kostkę.
  3. Do miseczki włóż koper włoski(bulwę) i pokrojone owoce.
  4. Śmietanę, jogurt, sok cytrynowy i pomarańczowy oraz pieprz cayenne włóż do czystej miseczki i wymieszaj na gładką masę. Przypraw do smaku solą.
  5. Sosem polej koper i owoce, posyp natką kopru i wymieszaj.
  6. Przed podaniem posyp pestkami dyni.
Smacznego !


Źródło przepisu: kolekcja dobrej kuchni


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE