Dzisiaj jest: Sobota, 16.11.2019 Imieniny: Gertrudy i Edmunda



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5849

Sałatka owocowa


17.03.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

inna

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

  • 1 sztuka owoc awokado
  • 2 sztuki pomarańcze
  • 1 sztuka owoc kiwi
  • 150 g  daktyli (najlepiej świeżych)
  • 100 g  truskawek (mogą być mrożone)
  • 1 sztuka banan
  • 50 g  rodzynek sułtańskich
  • 1 opakowanie  jogurtu naturalnego
  • 1/2 sztuki paczki cukru waniliowego
  • 1.5 łyżek  cukru
  • 1 łyżka  wyciśniętego soku z cytryny

Sposób przyrządzania:

  1. Awokado podzielić wzdłuż na połowy, usunąć pestkę, połówki obrać ze skóry i pokroić w poprzeczne plastry.
  2. Pomarańcze obrać, aż do samego miąższu, usuwając nawet skórkę z poszczególnych cząstek, uważając by nie marnował się sok.
  3. Kiwi obrać, podzielić wzdłuż na połowy, pokroić na plasterki.
  4. Daktyle podzielić na połówki, usunąć pestkę i jeszcze raz przeciąć wzdłuż. Jeśli trzeba, usunąć twardą skórkę.
  5. Jeśli świeże truskawki, to usunąć szypułki i w zależności od wielkości, raz lub więcej przekroić. Jeśli mrożone to delikatnie rozmrozić i też przekroić.
  6. Dodać rodzynki.
  7. W jogurcie rozprowadzić cukier waniliowy, cukier i sok z cytryny i dodać do pozostałych składników.
Smacznego



Przepis dodany przez:

juras

Posty : 19

Przepisy: 7


Zobacz więcej na temat:

sałatka owocowaprzepisy na sałatki


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE