Dzisiaj jest: Piątek, 20.10.2017 Imieniny: Ireny i Kleopatry



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5780

Sałatka owocowa


29.11.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 5 sztuk śliwek
  • 1 sztuka gruszka
  • 1 sztuka brzoskwinia
  • 15 sztuk winogron
    Sos
  • 1 łyżka  soku z cytryny
  • 2 łyżki  miodu
  • 4 sztuki listki mięty

Sposób przyrządzania:

  1. Owoce umyj. Śliwki pokrój na połówki, usuń pestki i pokrój w półplasterki. Gruszki pokrój w kostkę. Brzoskwinię przekrój na pół, usuń pestkę. Pół brzoskwini pokrój w półksiężyce (do dekoracji), a pół w kostkę. Winogrono przekrój na pół, usuń pestki.
  2. Wszystkie owoce wrzuć do miski i wymieszaj.
  3. Sok z cytryny wymieszaj z miodem i posiekaną miętą. Polej sosem owoce i wymieszaj. Udekoruj kawałkami brzoskwiń.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.50 Ocen: 2

SONDA


Jakie są Twoje ulubione grzyby?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Morwa biała - herbatka ziołowa Morwa biała - herbatka ziołowa

Producent: Herbapol


Liść morwy białej wpływa na utrzymanie prawidłowej gospodarki węglowodanowej organizmu. Poprzez spowolnienie działania enzymów biorących udział w trawieniu węglowodanów przyczynia się do utrzymania prawidło

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Leczenie odżywianiem. Refluks Leczenie odżywianiem. Refluks

Kimberly A. Tessmer

Wydawnictwo: Illuminatio


Choroba refluksowa przełyku jest jedną z najczęściej występujących chorób przewodu pokarmowego. Każdego dnia około 10% populacji krajów rozwiniętych doświadcza objawów refluksu, który powo

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE