Dzisiaj jest: Środa, 20.06.2018 Imieniny: Bogny i Florentyny



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5801

Sałatka owocowa


29.11.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 5 sztuk śliwek
  • 1 sztuka gruszka
  • 1 sztuka brzoskwinia
  • 15 sztuk winogron
    Sos
  • 1 łyżka  soku z cytryny
  • 2 łyżki  miodu
  • 4 sztuki listki mięty

Sposób przyrządzania:

  1. Owoce umyj. Śliwki pokrój na połówki, usuń pestki i pokrój w półplasterki. Gruszki pokrój w kostkę. Brzoskwinię przekrój na pół, usuń pestkę. Pół brzoskwini pokrój w półksiężyce (do dekoracji), a pół w kostkę. Winogrono przekrój na pół, usuń pestki.
  2. Wszystkie owoce wrzuć do miski i wymieszaj.
  3. Sok z cytryny wymieszaj z miodem i posiekaną miętą. Polej sosem owoce i wymieszaj. Udekoruj kawałkami brzoskwiń.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.50 Ocen: 2

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony mleczny napój fermentowany?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE