Dzisiaj jest: Środa, 18.10.2017 Imieniny: Łukasza i Juliana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5780

Sałatka pieczarkowa


21.09.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 50 dag  pieczarek
  • kwasek cytrynowy
  • 3 sztuki jaja ugotowane na twardo
  • 4 łyżki  majonezu
  • sól
  • pieprz
  • natka pietruszki
  • szczypiorek
  • kilka liści sałaty

Sposób przyrządzania:

  1. Umyte pieczarki z przyciętymi trzonkami obgotować 4-5 minut, odcedzić, przelać gotowaną wodą, skropić kwaskiem cytrynowym, wystudzić, pokroić w cienkie plasterki.
  2. Cebulę pokroić w ćwierć plasterki, obgotować 2-3 minut, odcedzić, wystudzić. Dodać do pieczarek cebulę, posiekane jajka, natkę pietruszki, osolić, oprószyć pieprzem, wymieszać z częścią majonezu. Wyłożyć sałatkę na półmisek na liście sałaty, oblać pozostałym majonezem, udekorować cząstkami jaja i na obrzeżach posypać szczypiorkiem.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

m.wochniak

Posty : 0

Przepisy: 108


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione grzyby?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Morwa biała - herbatka ziołowa Morwa biała - herbatka ziołowa

Producent: Herbapol


Liść morwy białej wpływa na utrzymanie prawidłowej gospodarki węglowodanowej organizmu. Poprzez spowolnienie działania enzymów biorących udział w trawieniu węglowodanów przyczynia się do utrzymania prawidło

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Leczenie odżywianiem. Refluks Leczenie odżywianiem. Refluks

Kimberly A. Tessmer

Wydawnictwo: Illuminatio


Choroba refluksowa przełyku jest jedną z najczęściej występujących chorób przewodu pokarmowego. Każdego dnia około 10% populacji krajów rozwiniętych doświadcza objawów refluksu, który powo

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE