Dzisiaj jest: Niedziela, 21.10.2018 Imieniny: Urszuli i Hilarego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5817

Sałatka po meksykańsku


19.06.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

meksykańska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 2 sztuki torebki ryżu
  • 1 sztuka puszka kukurydzy konserwowej
  • 1 sztuka puszka fasoli czerwonej
  • 1 sztuka cebula
  • 4 sztuki cienkie parówki
  • 200 g  papryki konserwowej
  • 1 sztuka por
  • 6 łyżek  ketchupu
  • sól
  • pieprz
  • vegeta
  • 5 łyżek  oleju

Sposób przyrządzania:

  1. Ryż ugotuj wg instrukcji na opakowaniu.
  2. Na rozgrzany olej na payelni wrzuć pokrojoną w kostkę cebulę i kilka krążków zielonej części pora.
  3. Gdy cebula się zrumieni, dodaj pokrojone parówki i paprykę, następnie ugotowany ryż i ketchup.
  4. Całość wymieszaj i dodaj trochę wody.
  5. Odsączoną fasolkę i kukurydzę wsyp na patelnię i przez chwilkę duś pod przykryciem.
  6. Na koniec przypraw solą, pieprzem i vegetą.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

Rusłana

Posty : 40

Przepisy: 58


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki tłuszcz używasz do smażenia?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Risotto z suszonymi grzybami Shiitake Risotto z suszonymi grzybami Shiitake

Producent: Jantex


Grzyby Shiitake znane są ze swoich niezwykłych właściwości leczniczych. Co ważne, nie tracą na swojej wartości kulinarnej również w formie suszonej. Po namoczeniu w ciepłej wodzie odzyskują swój kształt i k

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dobry tłuszcz Dobry tłuszcz

Joseph Mercola

Wydawnictwo: Vivante


W swojej rewolucyjnej książce dr Joseph Mercola przedstawia skuteczną terapię opartą na diecie, która poprawia sprawność mózgu, podnosi odporność, zwiększa poziom energii, a nawet leczy rak

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE