Dzisiaj jest: Piątek, 22.09.2017 Imieniny: Tomasza i Maurycego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5776

Sałatka po meksykańsku


19.06.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

meksykańska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 2 sztuki torebki ryżu
  • 1 sztuka puszka kukurydzy konserwowej
  • 1 sztuka puszka fasoli czerwonej
  • 1 sztuka cebula
  • 4 sztuki cienkie parówki
  • 200 g  papryki konserwowej
  • 1 sztuka por
  • 6 łyżek  ketchupu
  • sól
  • pieprz
  • vegeta
  • 5 łyżek  oleju

Sposób przyrządzania:

  1. Ryż ugotuj wg instrukcji na opakowaniu.
  2. Na rozgrzany olej na payelni wrzuć pokrojoną w kostkę cebulę i kilka krążków zielonej części pora.
  3. Gdy cebula się zrumieni, dodaj pokrojone parówki i paprykę, następnie ugotowany ryż i ketchup.
  4. Całość wymieszaj i dodaj trochę wody.
  5. Odsączoną fasolkę i kukurydzę wsyp na patelnię i przez chwilkę duś pod przykryciem.
  6. Na koniec przypraw solą, pieprzem i vegetą.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

Rusłana

Posty : 40

Przepisy: 58


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione grzyby?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Morwa biała - herbatka ziołowa Morwa biała - herbatka ziołowa

Producent: Herbapol


Liść morwy białej wpływa na utrzymanie prawidłowej gospodarki węglowodanowej organizmu. Poprzez spowolnienie działania enzymów biorących udział w trawieniu węglowodanów przyczynia się do utrzymania prawidło

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Leczenie odżywianiem. Refluks Leczenie odżywianiem. Refluks

Kimberly A. Tessmer

Wydawnictwo: Illuminatio


Choroba refluksowa przełyku jest jedną z najczęściej występujących chorób przewodu pokarmowego. Każdego dnia około 10% populacji krajów rozwiniętych doświadcza objawów refluksu, który powo

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE