Dzisiaj jest: Piątek, 22.06.2018 Imieniny: Pauliny i Flawiusza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5801

Sałatka po meksykańsku


19.06.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

meksykańska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 2 sztuki torebki ryżu
  • 1 sztuka puszka kukurydzy konserwowej
  • 1 sztuka puszka fasoli czerwonej
  • 1 sztuka cebula
  • 4 sztuki cienkie parówki
  • 200 g  papryki konserwowej
  • 1 sztuka por
  • 6 łyżek  ketchupu
  • sól
  • pieprz
  • vegeta
  • 5 łyżek  oleju

Sposób przyrządzania:

  1. Ryż ugotuj wg instrukcji na opakowaniu.
  2. Na rozgrzany olej na payelni wrzuć pokrojoną w kostkę cebulę i kilka krążków zielonej części pora.
  3. Gdy cebula się zrumieni, dodaj pokrojone parówki i paprykę, następnie ugotowany ryż i ketchup.
  4. Całość wymieszaj i dodaj trochę wody.
  5. Odsączoną fasolkę i kukurydzę wsyp na patelnię i przez chwilkę duś pod przykryciem.
  6. Na koniec przypraw solą, pieprzem i vegetą.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

Rusłana

Posty : 40

Przepisy: 58


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony mleczny napój fermentowany?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE