Dzisiaj jest: Piątek, 22.06.2018 Imieniny: Pauliny i Flawiusza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5801

Sałatka po niemiecku


18.10.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

niemiecka

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 5 - 6 osób


Składniki

  • 1.5 kg  ziemniaków
  • 8 sztuk pomidorków koktajlowych
  • 30 dag  fasolki szparagowej
  • 15 dag  czarnych oliwek
  • 10 łyżek  octu winnego
  • sól
  • pieprz
  • cukier
  • kilka listków bazylii
  • 130 ml  oliwy z oliwek

Sposób przyrządzania:

  1. Fasolkę odgotuj w osolonej wodzie. Odcedź i pokrój na kawałki.
  2. Ziemniaki ugotuj w mundurkach, ostudź i pokrój w kostkę.
  3. Pomidory sparz, obierz ze skórki i pokrój w ćwiartki.
  4. Oliwki odcedź i pokrój w plastry. Bazylię umyj, osusz i posiekaj.
  5. Do miski wrzuć fasolkę, ziemniaki, pomidory, oliwki i bazylię. Wymieszaj.
  6. Ocet wymieszaj z oliwą. Dopraw do smaku solą, pieprzem i cukrem. Gotowym sosem polej sałatkę. Wymieszaj.
  7. Wstaw do lodówki na 40 minut.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0


NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE