Dzisiaj jest: Środa, 01.04.2020 Imieniny: Zbigniewa i Grażyny



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5851

Sałatka pomidorowa z jogurtem i cebulą


26.08.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 6 sztuk pomidorów
  • 200 ml  jogurtu typu greckiego
  • 1 sztuka średnia cebula
  • 1 pęczek  szczypiorku
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Na pomidorach natnij delikatnie krzyżyk, polej je wrzątkiem, zdejmij skórkę i pokrój miąższ w dużą kostkę.
  2. Cebulę obierz i pokrój w drobne piórka, a szczypiorek posiekaj. Pomidory i cebulę zalej jogurtem, dopraw solą oraz pieprzem i delikatnie wymieszaj.
  3. Sałatkę przełóż do salaterek i posyp drobno posiekanym szczypiorkiem.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

Rusłana

Posty : 40

Przepisy: 58


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie jest Twoje ulubione danie kuchni włoskiej?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Zamień leczenie na jedzenie Zamień leczenie na jedzenie

Andreas Michalsen

Wydawnictwo: Muza


Jak wydłużyć swoje życie - najnowsza wiedza o zdrowym odżywianiu i poście leczniczym. Skuteczne terapie najczęstszych chorób przewlekłych. Nadwaga, cukrzyca, depresja, nadciśnienie, choroby

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE