Dzisiaj jest: Piątek, 22.06.2018 Imieniny: Pauliny i Flawiusza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5801

Sałatka pomidorowa z jogurtem i cebulą


26.08.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 6 sztuk pomidorów
  • 200 ml  jogurtu typu greckiego
  • 1 sztuka średnia cebula
  • 1 pęczek  szczypiorku
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Na pomidorach natnij delikatnie krzyżyk, polej je wrzątkiem, zdejmij skórkę i pokrój miąższ w dużą kostkę.
  2. Cebulę obierz i pokrój w drobne piórka, a szczypiorek posiekaj. Pomidory i cebulę zalej jogurtem, dopraw solą oraz pieprzem i delikatnie wymieszaj.
  3. Sałatkę przełóż do salaterek i posyp drobno posiekanym szczypiorkiem.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

Rusłana

Posty : 40

Przepisy: 58


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0


NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE