Dzisiaj jest: Niedziela, 24.09.2017 Imieniny: Gerarda i Teodora



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5777

Sałatka pomidorowa z jogurtem i cebulą


26.08.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 6 sztuk pomidorów
  • 200 ml  jogurtu typu greckiego
  • 1 sztuka średnia cebula
  • 1 pęczek  szczypiorku
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Na pomidorach natnij delikatnie krzyżyk, polej je wrzątkiem, zdejmij skórkę i pokrój miąższ w dużą kostkę.
  2. Cebulę obierz i pokrój w drobne piórka, a szczypiorek posiekaj. Pomidory i cebulę zalej jogurtem, dopraw solą oraz pieprzem i delikatnie wymieszaj.
  3. Sałatkę przełóż do salaterek i posyp drobno posiekanym szczypiorkiem.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

Rusłana

Posty : 40

Przepisy: 58


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione grzyby?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Morwa biała - herbatka ziołowa Morwa biała - herbatka ziołowa

Producent: Herbapol


Liść morwy białej wpływa na utrzymanie prawidłowej gospodarki węglowodanowej organizmu. Poprzez spowolnienie działania enzymów biorących udział w trawieniu węglowodanów przyczynia się do utrzymania prawidło

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Leczenie odżywianiem. Refluks Leczenie odżywianiem. Refluks

Kimberly A. Tessmer

Wydawnictwo: Illuminatio


Choroba refluksowa przełyku jest jedną z najczęściej występujących chorób przewodu pokarmowego. Każdego dnia około 10% populacji krajów rozwiniętych doświadcza objawów refluksu, który powo

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE