Dzisiaj jest: Piątek, 22.09.2017 Imieniny: Tomasza i Maurycego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5776

Sałatka pomidorowa z tuńczykiem


17.04.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

włoska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 5 osób


Składniki

  • 15 sztuk czerwonych małych pomidorków sherry
  • 10 sztuk żółtych małych pomidorków sherry
  • 1 sztuka puszka tuńczyka
  • 1 sztuka sałata masłowa
  • 100 g  czarnych oliwek
  • 1 opakowanie  sosu sałatkowego koperkowo ziołowego
  • 4 łyżki  oliwy z oliwek

Sposób przyrządzania:

  1. Czerwone i żółte pomidorki opłucz i przekrój na pół. Sałatę dokładnie umyj, wysusz i porwij liście.
  2. Oliwki pokrój w cienkie plasterki, a tuńczyka odcedź z zalewy.
  3. Sos sałatkowy wymieszaj z wodą i oliwą z oliwek.
  4. Pomidorki wymieszaj z sosem i porwanymi liśćmi sałaty. Całość ułóż na półmisku.
  5. Na wierzchu udekoruj sałatkę kawałkami tuńczyka i plasterkami oliwek.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

Rusłana

Posty : 40

Przepisy: 58


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione grzyby?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Morwa biała - herbatka ziołowa Morwa biała - herbatka ziołowa

Producent: Herbapol


Liść morwy białej wpływa na utrzymanie prawidłowej gospodarki węglowodanowej organizmu. Poprzez spowolnienie działania enzymów biorących udział w trawieniu węglowodanów przyczynia się do utrzymania prawidło

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Leczenie odżywianiem. Refluks Leczenie odżywianiem. Refluks

Kimberly A. Tessmer

Wydawnictwo: Illuminatio


Choroba refluksowa przełyku jest jedną z najczęściej występujących chorób przewodu pokarmowego. Każdego dnia około 10% populacji krajów rozwiniętych doświadcza objawów refluksu, który powo

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE