Dzisiaj jest: Wtorek, 12.11.2019 Imieniny: Renaty i Witolda



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5849

Sałatka pomidorowo-mandarynkowa


11.10.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 2 sztuki duże cykorie
  • 3 łyżki  soku z cytryny
  • 2 sztuki duże pomidory
  • 2 sztuki mandarynki
  • 5 sztuk zielonych oliwek nadziewanych papryką
  • 2 łyżki  oleju
  • sól
  • pieprz czarny

Sposób przyrządzania:

  1. Z cykorii oderwij zewnętrzne liście i odetnij głąb. Pozostałą część cykorii umyj, osusz i podziel na liście. Skrop je małą ilością soku z cytryny.
  2. Pomidory sparz, obierz ze skórki i pokrój w drobną kostkę. Mandarynki obierz, podziel na cząstki i zdejmij błonki. Oliwki pokrój na połówki.
  3. 2,5 łyżki soku z cytryny wymieszaj z olejem, solą i pieprzem. Dodaj pokrojone pomidory, mandarynki i oliwki. Wymieszaj. Odstaw na 10 minut, żeby składniki się przegryzły.
  4. Liście cykorii ułóż na talerzu i napełnij je sałatką z pomidorów i mandarynek.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE