Dzisiaj jest: Czwartek, 24.05.2018 Imieniny: Joanny i Zuzanny



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5797

Sałatka pomidorowo-mandarynkowa


11.10.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 2 sztuki duże cykorie
  • 3 łyżki  soku z cytryny
  • 2 sztuki duże pomidory
  • 2 sztuki mandarynki
  • 5 sztuk zielonych oliwek nadziewanych papryką
  • 2 łyżki  oleju
  • sól
  • pieprz czarny

Sposób przyrządzania:

  1. Z cykorii oderwij zewnętrzne liście i odetnij głąb. Pozostałą część cykorii umyj, osusz i podziel na liście. Skrop je małą ilością soku z cytryny.
  2. Pomidory sparz, obierz ze skórki i pokrój w drobną kostkę. Mandarynki obierz, podziel na cząstki i zdejmij błonki. Oliwki pokrój na połówki.
  3. 2,5 łyżki soku z cytryny wymieszaj z olejem, solą i pieprzem. Dodaj pokrojone pomidory, mandarynki i oliwki. Wymieszaj. Odstaw na 10 minut, żeby składniki się przegryzły.
  4. Liście cykorii ułóż na talerzu i napełnij je sałatką z pomidorów i mandarynek.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony mleczny napój fermentowany?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE