Dzisiaj jest: Wtorek, 20.11.2018 Imieniny: Feliksa i Anatola



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5823

Sałatka pomidorowo-mandarynkowa


11.10.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 2 sztuki duże cykorie
  • 3 łyżki  soku z cytryny
  • 2 sztuki duże pomidory
  • 2 sztuki mandarynki
  • 5 sztuk zielonych oliwek nadziewanych papryką
  • 2 łyżki  oleju
  • sól
  • pieprz czarny

Sposób przyrządzania:

  1. Z cykorii oderwij zewnętrzne liście i odetnij głąb. Pozostałą część cykorii umyj, osusz i podziel na liście. Skrop je małą ilością soku z cytryny.
  2. Pomidory sparz, obierz ze skórki i pokrój w drobną kostkę. Mandarynki obierz, podziel na cząstki i zdejmij błonki. Oliwki pokrój na połówki.
  3. 2,5 łyżki soku z cytryny wymieszaj z olejem, solą i pieprzem. Dodaj pokrojone pomidory, mandarynki i oliwki. Wymieszaj. Odstaw na 10 minut, żeby składniki się przegryzły.
  4. Liście cykorii ułóż na talerzu i napełnij je sałatką z pomidorów i mandarynek.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki tłuszcz używasz do smażenia?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Risotto z suszonymi grzybami Shiitake Risotto z suszonymi grzybami Shiitake

Producent: Jantex


Grzyby Shiitake znane są ze swoich niezwykłych właściwości leczniczych. Co ważne, nie tracą na swojej wartości kulinarnej również w formie suszonej. Po namoczeniu w ciepłej wodzie odzyskują swój kształt i k

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dobry tłuszcz Dobry tłuszcz

Joseph Mercola

Wydawnictwo: Vivante


W swojej rewolucyjnej książce dr Joseph Mercola przedstawia skuteczną terapię opartą na diecie, która poprawia sprawność mózgu, podnosi odporność, zwiększa poziom energii, a nawet leczy rak

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE