Dzisiaj jest: Wtorek, 19.03.2019 Imieniny: Józefa i Bogdana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5838

Sałatka rybna


03.09.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

śródziemnomorska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 1 kg  świeżej ryby (makreli, dorsza lub morszczuka)
  • pół słoika fasolki szparagowej
  • mała puszka zielonego groszku
  • 2 sztuki jabłka
  • majonez i jogurt naturalny
  • śliwki z kompotu lub suszone
  • natka pietruszki
  • szczypiorek
  • pieprz
  • sól

Sposób przyrządzania:

  1. Rybę oczyścić, umyć, ugotować w osolonej wodzie. Następnie bardzo dokładnie usunąć ości, pokroić rybę w drobną kostkę i połączyć z fasolką szparagową. Dodać groszek.
  2. Jabłka obrać ze skórki, usunąć gniazda nasienne, pokroić w drobną kostkę i włożyć do ryby. Sałatkę doprawić solą i pieprzem. Dodać majonez i jogurt naturalny.
  3. Na dnie salaterki ułożyć gęsto śliwki suszone, włożyć sałatkę i udekorować na wierzchu śliwkami.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

m.wochniak

Posty : 0

Przepisy: 108


Zobacz więcej na temat:

sałatka rybnaprzepisy na sałatki


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaka jest Twoja ulubiona sałatka?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nie daj się alergii Nie daj się alergii

Katarzyna Turek

Wydawnictwo: M


Czym, tak naprawdę różni się alergia od nietolerancji pokarmowej? Co to jest dieta eliminacyjna? Co robić, aby zmniejszyć ryzyko wystąpienia alergii u dziecka? Dlaczego gluten, laktoza i ml

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE