Przygotowanie:
Kuchnia:
śródziemnomorska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
- 1 kg świeżej ryby (makreli, dorsza lub morszczuka)
- pół słoika fasolki szparagowej
- mała puszka zielonego groszku
- 2 sztuki jabłka
- majonez i jogurt naturalny
- śliwki z kompotu lub suszone
- natka pietruszki
- szczypiorek
- pieprz
- sól
|
|
Sposób przyrządzania:
- Rybę oczyścić, umyć, ugotować w osolonej wodzie. Następnie bardzo dokładnie usunąć ości, pokroić rybę w drobną kostkę i połączyć z fasolką szparagową. Dodać groszek.
- Jabłka obrać ze skórki, usunąć gniazda nasienne, pokroić w drobną kostkę i włożyć do ryby. Sałatkę doprawić solą i pieprzem. Dodać majonez i jogurt naturalny.
- Na dnie salaterki ułożyć gęsto śliwki suszone, włożyć sałatkę i udekorować na wierzchu śliwkami.
Źródło przepisu: książka przepisy czytelników