Dzisiaj jest: Środa, 18.07.2018 Imieniny: Kamila i Szymona



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5804

Sałatka śledziowa z jabłkiem i orzechami


22.12.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 8 sztuk filetów śledziowych
  • 1 sztuka duże soczyste jabłko
  • 1 sztuka por
  • sok z 1/2 cytryny
  • 2 łyżki  majonezu
  • 2 łyżki  śmietany 18%
  • 2 łyżeczki  musztardy
  • 2 łyżki  grubo posiekanych orzechów włoskich
  • sól
  • pieprz
  • 1 szczypta  cukru
  • kilka gałązek koperku

Sposób przyrządzania:

  1. Śledzie umyj, osusz, pokrój na nieduże kawałki. Jabłko umyj i pokrój na cienkie plasterki, a następnie skrop sokiem z cytryny. Por pokrój w plasterki.
  2. Majonez wymieszaj ze śmietaną i musztardą, przypraw pieprzem, cukrem i szczyptą soli.
  3. Śledzie połącz z orzechami, jabłkiem i porem, polej sosem. Przed podaniem schłódź i posyp posiekanym koperkiem.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony smak lodów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE