Dzisiaj jest: Sobota, 21.07.2018 Imieniny: Daniela i Andrzeja



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5804

Sałatka śródziemnomorska


16.10.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

śródziemnomorska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 1 sztuka mały bakłażan
  • 1 sztuka mała cukinia
  • 2 sztuki pomidory
  • 2 ząbki  czosnku
  • 1 sztuka cebula
  • 2 łyżki  octu balsamicznego
  • 2 łyżki  oliwy
  • sól
  • pieprz
  • tymianek

Sposób przyrządzania:

  1. Warzywa umyj i osusz. Bakłażan, pomidory i cukinię pokrój w grubsze plastry, oprósz solą i odstaw.
  2. Gdy powierzchnia bakłażana pokryje się słonym sosem, opłucz plastry i wytrzyj papierowym ręcznikiem.
  3. Warzywa ułóż na ruszcie piekarnika. Piecz w temperaturze 200 st. C przez 10 minut.
  4. Cebulę obierz, pokrój w plastry. Czosnek obierz i drobno posiekaj. Oliwę rozgrzej na patelni, zeszklij na niej cebulę i czosnek.
  5. Upieczone i podsmażone warzywa układaj na przemian na półmisku.
  6. Ocet balsamiczny wymieszaj z oliwą i polej nim warzywa na talerzu. Dopraw do smaku pieprzem i tymiankiem.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony smak lodów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE