Dzisiaj jest: Czwartek, 14.12.2017 Imieniny: Alfreda i Izydora



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5785

Sałatka szpinakowo-parmezanowa z grejpfrutem


27.08.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

śródziemnomorska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 200 g  świeżych liści szpinaku
  • 125 g  płatków sera parmezan
  • 1 sztuka grejpfrut pokrojony w kawałki
    Dressing
  • sok z 1/2 cytryny
  • 2 łyżki  oliwy z oliwek
  • 1 łyżka  posiekanego szczypiorku
  • sól
  • świeżo zmielony czarny pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Liście szpinaku wypłucz pod zimną wodą i dobrze osusz. Usuń łodygi. Ułóż szpinak na 4 talerzach. Na wierzch ułóż parmezan i grejpfruta.
  2. Przyrządź dressing. Wymieszaj sok z cytryny, oliwę z oliwek i szczypiorek w małej misce. Posyp solą i pieprzem.
  3. Polej sałatkę dressingiem i dobrze wymieszaj.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

Dorcia

Posty : 14

Przepisy: 40


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój rozgrzewający?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Pasta z pestkami dyni z brokułami Pasta z pestkami dyni z brokułami

Producent: Well Well Foods


Pasta z pestkami dyni z brokułami Well Well to delikatna w smaku pasta o aksamitnej konsystencji i kuszącym aromacie. Pestki dyni, które są jednym z głównych składników pasty to wspaniałe źródło wartości od

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Olejki aromatyczne w domowej apteczce Olejki aromatyczne w domowej apteczce

Susanna Farber, Axel Meyer

Wydawnictwo: Purana


Naturalne, czyste zapachy dla zdrowia i dobrego samopoczucia. Olejki eteryczne wyrażają ducha rośliny w postaci jej charakterystycznego zapachu. Mogą nas orzeźwiać, jak cytrusy, upajać, jak

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE