Dzisiaj jest: Czwartek, 24.05.2018 Imieniny: Joanny i Zuzanny



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5797

Sałatka szpinakowo-parmezanowa z grejpfrutem


27.08.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

śródziemnomorska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 200 g  świeżych liści szpinaku
  • 125 g  płatków sera parmezan
  • 1 sztuka grejpfrut pokrojony w kawałki
    Dressing
  • sok z 1/2 cytryny
  • 2 łyżki  oliwy z oliwek
  • 1 łyżka  posiekanego szczypiorku
  • sól
  • świeżo zmielony czarny pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Liście szpinaku wypłucz pod zimną wodą i dobrze osusz. Usuń łodygi. Ułóż szpinak na 4 talerzach. Na wierzch ułóż parmezan i grejpfruta.
  2. Przyrządź dressing. Wymieszaj sok z cytryny, oliwę z oliwek i szczypiorek w małej misce. Posyp solą i pieprzem.
  3. Polej sałatkę dressingiem i dobrze wymieszaj.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

Dorcia

Posty : 14

Przepisy: 40


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony mleczny napój fermentowany?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE