Dzisiaj jest: Niedziela, 22.10.2017 Imieniny: Filipa i Kordulii



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5780

Sałatka szwedzka


04.12.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

inna

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 4 kg  ogórków
  • 2 sztuki cebule
  • 2 sztuki marchewki
  • 6 szklanek  wody
  • 1 szklanka  octu
  • 1 szklanka  cukru
  • 2 łyżki  soli
  • 1 łyżka  oleju
  • ziele angielskie
  • liść laurowy

Sposób przyrządzania:

  1. Ogórki i marchewkę pokrój w plasterki. Cebulę obierz i pokrój w piórka. Włóż warzywa do miski i wymieszaj.
  2. Do garnka wlej wodę, ocet, olej i dodaj cukier, sól, ziele angielskie oraz liść laurowy. Zagotuj zalewę i odstaw, by wystygła.
  3. Ogórki ułóż ciasno w słoikach i zalej letnią zalewą. Pasteryzuj 10 minut.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione grzyby?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Morwa biała - herbatka ziołowa Morwa biała - herbatka ziołowa

Producent: Herbapol


Liść morwy białej wpływa na utrzymanie prawidłowej gospodarki węglowodanowej organizmu. Poprzez spowolnienie działania enzymów biorących udział w trawieniu węglowodanów przyczynia się do utrzymania prawidło

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Leczenie odżywianiem. Refluks Leczenie odżywianiem. Refluks

Kimberly A. Tessmer

Wydawnictwo: Illuminatio


Choroba refluksowa przełyku jest jedną z najczęściej występujących chorób przewodu pokarmowego. Każdego dnia około 10% populacji krajów rozwiniętych doświadcza objawów refluksu, który powo

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE