Dzisiaj jest: Niedziela, 24.09.2017 Imieniny: Gerarda i Teodora



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5777

Sałatka winogronowa


17.09.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

fusion (mix)

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • mieszanka sałat
  • winogrona czerwone ok. 300g
  • winogrona białe ok. 300 g
  • drobno pokrojona pierś z kurczaka średniej wielkości
  • grzanki
  • sok jabłkowy
  • ocet jabłkowy
  • oliwa
  • cukier
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Na dużym talerzu rozkładamy umyte i osuszone liście sałaty, posypujemy je pokrojonymi na pół winogronami, dorzucamy kurczaka, na wierzch grzanki.
  2. Polewamy sosem - sok jabłkowy mieszamy z octem jabłkowym, przyprawiamy solą, pieprzem i cukrem. Mieszając, wlewamy oliwę.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

gosiex88

Posty : 0

Przepisy: 131


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione grzyby?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Morwa biała - herbatka ziołowa Morwa biała - herbatka ziołowa

Producent: Herbapol


Liść morwy białej wpływa na utrzymanie prawidłowej gospodarki węglowodanowej organizmu. Poprzez spowolnienie działania enzymów biorących udział w trawieniu węglowodanów przyczynia się do utrzymania prawidło

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Leczenie odżywianiem. Refluks Leczenie odżywianiem. Refluks

Kimberly A. Tessmer

Wydawnictwo: Illuminatio


Choroba refluksowa przełyku jest jedną z najczęściej występujących chorób przewodu pokarmowego. Każdego dnia około 10% populacji krajów rozwiniętych doświadcza objawów refluksu, który powo

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE