Dzisiaj jest: Wtorek, 07.04.2020 Imieniny: Donata i Rufina



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5852

Sałatka wiosenna


16.04.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 osób


Składniki

  • 200 g  białego sera
  • 2 sztuki garści rukoli
  • 1 pęczek  rzodkiewek
  • 1/2 sztuki czerwonej papryki
  • 1/2 sztuki żółtej papryki
  • 1/2 sztuki pęczka kopru
  • 30 g  kiełków rzodkiewki
  • 50 ml  jogurtu naturalnego
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Biały ser pokrój w kostkę o krawędzi ok. 1 cm. Umyj i pokrój rzodkiewki w plasterki, a paprykę w kostkę.
  2. Zrób sos jogurtowy. Do wlanego dom miseczki jogurtu dodaj posiekany koperek. Dopraw solą i pieprzem.
  3. Ułóż rukolę i kiełki na talerzu. Biały ser, pokrojoną paprykę i plasterki rzodkiewki połóż na kiełkach i polej wszystko sosem jogurtowym.
  4. Można podawać ze świeżą bułką.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

Kruszynka

Posty : 55

Przepisy: 21


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie jest Twoje ulubione danie kuchni włoskiej?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Zamień leczenie na jedzenie Zamień leczenie na jedzenie

Andreas Michalsen

Wydawnictwo: Muza


Jak wydłużyć swoje życie - najnowsza wiedza o zdrowym odżywianiu i poście leczniczym. Skuteczne terapie najczęstszych chorób przewlekłych. Nadwaga, cukrzyca, depresja, nadciśnienie, choroby

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE