Dzisiaj jest: Środa, 13.11.2019 Imieniny: Stanisława i Mikołaja



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5849

Sałatka wiosenna


16.04.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 osób


Składniki

  • 200 g  białego sera
  • 2 sztuki garści rukoli
  • 1 pęczek  rzodkiewek
  • 1/2 sztuki czerwonej papryki
  • 1/2 sztuki żółtej papryki
  • 1/2 sztuki pęczka kopru
  • 30 g  kiełków rzodkiewki
  • 50 ml  jogurtu naturalnego
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Biały ser pokrój w kostkę o krawędzi ok. 1 cm. Umyj i pokrój rzodkiewki w plasterki, a paprykę w kostkę.
  2. Zrób sos jogurtowy. Do wlanego dom miseczki jogurtu dodaj posiekany koperek. Dopraw solą i pieprzem.
  3. Ułóż rukolę i kiełki na talerzu. Biały ser, pokrojoną paprykę i plasterki rzodkiewki połóż na kiełkach i polej wszystko sosem jogurtowym.
  4. Można podawać ze świeżą bułką.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

Kruszynka

Posty : 55

Przepisy: 21


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE