Dzisiaj jest: Czwartek, 21.06.2018 Imieniny: Alicji i Alojzego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5801

Sałatka wiosenna


16.04.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 osób


Składniki

  • 200 g  białego sera
  • 2 sztuki garści rukoli
  • 1 pęczek  rzodkiewek
  • 1/2 sztuki czerwonej papryki
  • 1/2 sztuki żółtej papryki
  • 1/2 sztuki pęczka kopru
  • 30 g  kiełków rzodkiewki
  • 50 ml  jogurtu naturalnego
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Biały ser pokrój w kostkę o krawędzi ok. 1 cm. Umyj i pokrój rzodkiewki w plasterki, a paprykę w kostkę.
  2. Zrób sos jogurtowy. Do wlanego dom miseczki jogurtu dodaj posiekany koperek. Dopraw solą i pieprzem.
  3. Ułóż rukolę i kiełki na talerzu. Biały ser, pokrojoną paprykę i plasterki rzodkiewki połóż na kiełkach i polej wszystko sosem jogurtowym.
  4. Można podawać ze świeżą bułką.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

Kruszynka

Posty : 55

Przepisy: 21


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony mleczny napój fermentowany?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE