Dzisiaj jest: Piątek, 29.03.2024 Imieniny: Wiktora i Eustachego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Sałatka wiosenna


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 1 główka  sałaty masłowej
  • 8 sztuk rzodkiewek
  • 1 sztuka ogórek wężowy
  • 125 ml  śmietany 12%
  • 1 pęczek  koperku
  • 1 pęczek  szczypiorku
  • 1 łyżka  octu winnego
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Sałatę porwij na kawałki. Rzodkiewki umyj i pokrój w plasterki. Ogórek umyj i pokrój w plastry razem ze skórką. Koperek i szczypiorek umyj, osusz i drobno posiekaj.
  2. Śmietanę wymieszaj z octem i dopraw do smaku solą i pieprzem.
  3. Przygotowane warzywa wrzuć do miski i polej sosem ze śmietany i octu. Posyp koperkiem i szczypiorkiem. Wymieszaj.
Smacznego!


Źródło przepisu: kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE