Dzisiaj jest: Niedziela, 29.03.2020 Imieniny: Wiktora i Eustachego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5851

Sałatka wiosenna


09.10.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 1 główka  sałaty masłowej
  • 8 sztuk rzodkiewek
  • 1 sztuka ogórek wężowy
  • 125 ml  śmietany 12%
  • 1 pęczek  koperku
  • 1 pęczek  szczypiorku
  • 1 łyżka  octu winnego
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Sałatę porwij na kawałki. Rzodkiewki umyj i pokrój w plasterki. Ogórek umyj i pokrój w plastry razem ze skórką. Koperek i szczypiorek umyj, osusz i drobno posiekaj.
  2. Śmietanę wymieszaj z octem i dopraw do smaku solą i pieprzem.
  3. Przygotowane warzywa wrzuć do miski i polej sosem ze śmietany i octu. Posyp koperkiem i szczypiorkiem. Wymieszaj.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie jest Twoje ulubione danie kuchni włoskiej?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Zamień leczenie na jedzenie Zamień leczenie na jedzenie

Andreas Michalsen

Wydawnictwo: Muza


Jak wydłużyć swoje życie - najnowsza wiedza o zdrowym odżywianiu i poście leczniczym. Skuteczne terapie najczęstszych chorób przewlekłych. Nadwaga, cukrzyca, depresja, nadciśnienie, choroby

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE