Dzisiaj jest: Piątek, 19.04.2024 Imieniny: Adolfa i Tymona



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Sałatka z awokado i cytrusami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

inna

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 1 sztuka sałata masłowa
  • 1 sztuka dojrzała pomarańcza
  • 1 sztuka dojrzały czerwony grejpfrut
  • 1 sztuka dojrzałe awokado
  • 1/2 szklanki  jogurtu naturalnego
  • 1/2 szklanki  serka homogenizowanego lub Danio
  • 2 łyżki  posiekanego szczypiorku
  • sos sałatkowy francuski w proszku
  • sok z cytryny

Sposób przyrządzania:

  1. Liście sałaty potnij. Do naczynia wrzuć pocięte już liście. Obierz ze skórki i błon owoce a następnie pokrój w kawałki. Dodaj owoce do sałaty.
  2. Awokado pokrój w plastry, skrop sokiem z cytryny, dodaj do sałatki.
  3. Jogurt ze szczypiorkiem wymieszaj. Do sosu sałatkowego dodaj 2 łyżki wody i dokładnie wymieszaj. Dodaj do jogurtu wraz z serkiem homogenizowanym lub serkiem Danio. Wymieszaj i polej potrawę zrobionym sosem.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

Posty : 90

Przepisy: 26


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE