Dzisiaj jest: Sobota, 24.02.2018 Imieniny: Macieja i Bogusza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5791

Sałatka z awokado i cytrusami


18.07.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

inna

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 1 sztuka sałata masłowa
  • 1 sztuka dojrzała pomarańcza
  • 1 sztuka dojrzały czerwony grejpfrut
  • 1 sztuka dojrzałe awokado
  • 1/2 szklanki  jogurtu naturalnego
  • 1/2 szklanki  serka homogenizowanego lub Danio
  • 2 łyżki  posiekanego szczypiorku
  • sos sałatkowy francuski w proszku
  • sok z cytryny

Sposób przyrządzania:

  1. Liście sałaty potnij. Do naczynia wrzuć pocięte już liście. Obierz ze skórki i błon owoce a następnie pokrój w kawałki. Dodaj owoce do sałaty.
  2. Awokado pokrój w plastry, skrop sokiem z cytryny, dodaj do sałatki.
  3. Jogurt ze szczypiorkiem wymieszaj. Do sosu sałatkowego dodaj 2 łyżki wody i dokładnie wymieszaj. Dodaj do jogurtu wraz z serkiem homogenizowanym lub serkiem Danio. Wymieszaj i polej potrawę zrobionym sosem.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

Celine

Posty : 87

Przepisy: 26


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój rozgrzewający?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Pasta z pestkami dyni z brokułami Pasta z pestkami dyni z brokułami

Producent: Well Well Foods


Pasta z pestkami dyni z brokułami Well Well to delikatna w smaku pasta o aksamitnej konsystencji i kuszącym aromacie. Pestki dyni, które są jednym z głównych składników pasty to wspaniałe źródło wartości od

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Olej lniany Olej lniany

Iwan Nieumywakin

Wydawnictwo: Hartigrama


Książka poczytnego rosyjskiego autora o niedocenianych prozdrowotnych właściwościach oleju lnianego. Zawiera historię uprawy lnu i wykorzystywania jego włókna i nasion, przykłady zastosowań

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE