Przygotowanie:
Kuchnia:
inna
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 4 osób
Składniki
- 1 sztuka sałata masłowa
- 1 sztuka dojrzała pomarańcza
- 1 sztuka dojrzały czerwony grejpfrut
- 1 sztuka dojrzałe awokado
- 1/2 szklanki jogurtu naturalnego
- 1/2 szklanki serka homogenizowanego lub Danio
- 2 łyżki posiekanego szczypiorku
- sos sałatkowy francuski w proszku
- sok z cytryny
|
|
Sposób przyrządzania:
- Liście sałaty potnij. Do naczynia wrzuć pocięte już liście. Obierz ze skórki i błon owoce a następnie pokrój w kawałki. Dodaj owoce do sałaty.
- Awokado pokrój w plastry, skrop sokiem z cytryny, dodaj do sałatki.
- Jogurt ze szczypiorkiem wymieszaj. Do sosu sałatkowego dodaj 2 łyżki wody i dokładnie wymieszaj. Dodaj do jogurtu wraz z serkiem homogenizowanym lub serkiem Danio. Wymieszaj i polej potrawę zrobionym sosem.