Dzisiaj jest: Środa, 14.11.2018 Imieniny: Serafina i Rogera



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5822

Sałatka z awokado i cytrusami


18.07.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

inna

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 1 sztuka sałata masłowa
  • 1 sztuka dojrzała pomarańcza
  • 1 sztuka dojrzały czerwony grejpfrut
  • 1 sztuka dojrzałe awokado
  • 1/2 szklanki  jogurtu naturalnego
  • 1/2 szklanki  serka homogenizowanego lub Danio
  • 2 łyżki  posiekanego szczypiorku
  • sos sałatkowy francuski w proszku
  • sok z cytryny

Sposób przyrządzania:

  1. Liście sałaty potnij. Do naczynia wrzuć pocięte już liście. Obierz ze skórki i błon owoce a następnie pokrój w kawałki. Dodaj owoce do sałaty.
  2. Awokado pokrój w plastry, skrop sokiem z cytryny, dodaj do sałatki.
  3. Jogurt ze szczypiorkiem wymieszaj. Do sosu sałatkowego dodaj 2 łyżki wody i dokładnie wymieszaj. Dodaj do jogurtu wraz z serkiem homogenizowanym lub serkiem Danio. Wymieszaj i polej potrawę zrobionym sosem.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

Celine

Posty : 90

Przepisy: 26


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki tłuszcz używasz do smażenia?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Risotto z suszonymi grzybami Shiitake Risotto z suszonymi grzybami Shiitake

Producent: Jantex


Grzyby Shiitake znane są ze swoich niezwykłych właściwości leczniczych. Co ważne, nie tracą na swojej wartości kulinarnej również w formie suszonej. Po namoczeniu w ciepłej wodzie odzyskują swój kształt i k

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dobry tłuszcz Dobry tłuszcz

Joseph Mercola

Wydawnictwo: Vivante


W swojej rewolucyjnej książce dr Joseph Mercola przedstawia skuteczną terapię opartą na diecie, która poprawia sprawność mózgu, podnosi odporność, zwiększa poziom energii, a nawet leczy rak

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE