Dzisiaj jest: Wtorek, 17.07.2018 Imieniny: Bogdana i Aleksego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5804

Sałatka z bobem i kabanosem


15.11.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 20 dag  bobu
  • 5 sztuk młodych ziemniaków
  • 1 sztuka pomidor
  • 1 sztuka kabanos
  • 2 łyżki  posiekanego koperku
  • 1 łyżka  posiekanego szczypiorku
  • sól
  • pieprz kolorowy mielony

Sposób przyrządzania:

  1. Bób ugotuj w osolonej wodzie, ostudź i obierz. Ziemniaki obierz, ugotuj w osolonej wodzie i pokrój w kostkę. Pomidor umyj, osusz i pokrój w kostkę. Kabanosa pokrój w plasterki.
  2. Do miski wrzuć bób, ziemniaki, pomidor, kabanos. Dodaj posiekane koperek i szczypiorek. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Delikatnie wymieszaj. Wstaw na 15 minut do lodówki.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony smak lodów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE