Dzisiaj jest: Poniedziałek, 25.09.2017 Imieniny: Aurelii i Ładysława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5777

Sałatka z buraczkami i gruszkami


03.11.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 5 - 6 osób


Składniki

  • 3 sztuki buraki
  • 2 sztuki gruszki
  • garść mieszanki sałat
  • 4 łyżki  oliwy
  • 1 łyżeczka  musztardy
  • 1 łyżka  soku z cytryny
  • 50 g  sera feta
  • 1 łyżeczka  zapiekanej cebulki
  • tymianek
  • majeranek
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Buraki umyj i ugotuj w skórce. Wystudź, obierz ze skórki i pokrój w plasterki.
  2. Gruszki umyj, przekrój na pół, oczyść z nasion i pokrój w plasterki. Skrop sokiem z cytryny.
  3. Na talerzu ułóż plastry buraka i gruszki. Posyp umytą sałatą i cebulką.
  4. W miseczce wymieszaj oliwę, musztardę i sok z cytryny. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Tak przygotowanym sosem polej sałatkę. Przed podaniem dodaj kawałki sera feta i posyp tymiankiem i majerankiem.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione grzyby?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Morwa biała - herbatka ziołowa Morwa biała - herbatka ziołowa

Producent: Herbapol


Liść morwy białej wpływa na utrzymanie prawidłowej gospodarki węglowodanowej organizmu. Poprzez spowolnienie działania enzymów biorących udział w trawieniu węglowodanów przyczynia się do utrzymania prawidło

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Leczenie odżywianiem. Refluks Leczenie odżywianiem. Refluks

Kimberly A. Tessmer

Wydawnictwo: Illuminatio


Choroba refluksowa przełyku jest jedną z najczęściej występujących chorób przewodu pokarmowego. Każdego dnia około 10% populacji krajów rozwiniętych doświadcza objawów refluksu, który powo

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE