Dzisiaj jest: Wtorek, 07.04.2020 Imieniny: Donata i Rufina



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5852

Sałatka z buraków


05.09.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • słoiczek buraczków konserwowych (mogą być 2 ugotowane duże buraki starte na tarce z dużymi oczkami)
  • 2 sztuki jabłka
  • 2 sztuki jaja
  • cebula
  • ogórek kiszony
  • 4 łyżki  kukurydzy konserwowej
  • 2 łyżki  śmietany
  • 2 łyżki  majonezu
  • 4 łyżki  jogurtu naturalnego
  • natka pietruszki
  • cukier
  • sól

Sposób przyrządzania:

  1. Jajka ugotować na twardo. Wraz z jabłkami, ogórkiem pokroić w drobną kostkę. Wymieszać z buraczkami odcedzonymi. Dodać odsączoną kukurydzę, wymieszać z majonezem, jogurtem i śmietaną.
  2. Doprawić cukrem i solą. Podawać przybraną natką pietruszki.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

gosiex88

Posty : 0

Przepisy: 131


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie jest Twoje ulubione danie kuchni włoskiej?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Zamień leczenie na jedzenie Zamień leczenie na jedzenie

Andreas Michalsen

Wydawnictwo: Muza


Jak wydłużyć swoje życie - najnowsza wiedza o zdrowym odżywianiu i poście leczniczym. Skuteczne terapie najczęstszych chorób przewlekłych. Nadwaga, cukrzyca, depresja, nadciśnienie, choroby

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE