Dzisiaj jest: Poniedziałek, 16.07.2018 Imieniny: Marii i Benedykta



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5804

Sałatka z buraków


05.09.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • słoiczek buraczków konserwowych (mogą być 2 ugotowane duże buraki starte na tarce z dużymi oczkami)
  • 2 sztuki jabłka
  • 2 sztuki jaja
  • cebula
  • ogórek kiszony
  • 4 łyżki  kukurydzy konserwowej
  • 2 łyżki  śmietany
  • 2 łyżki  majonezu
  • 4 łyżki  jogurtu naturalnego
  • natka pietruszki
  • cukier
  • sól

Sposób przyrządzania:

  1. Jajka ugotować na twardo. Wraz z jabłkami, ogórkiem pokroić w drobną kostkę. Wymieszać z buraczkami odcedzonymi. Dodać odsączoną kukurydzę, wymieszać z majonezem, jogurtem i śmietaną.
  2. Doprawić cukrem i solą. Podawać przybraną natką pietruszki.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

gosiex88

Posty : 0

Przepisy: 131


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony smak lodów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE